Gość Rafał Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Witam Państwa Mam pewne pytanie. Ostatnio miałem robiona kolonoskopie i wykazała ona nadżerki na jelicie krętym, jednocześnie postawiono mi diagnozę *chorobę Crohna* Pyatnie moje brzmi czy to może być jakaś inna choroba ?? Ponieważ nie posiadam żadnych objawów jak bóle brzucha, biegunki, brak apetytu czy też złe wyniki badań morfologii krwi( posiadam je wzorcowe) jedynie objaw jaki mi towarzyszy to przetoka okołodbytnicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maja Opublikowano 11 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2013 Witaj, a czy przy okazji diagnozy Crohna lekarz wspomniał ci o asamaxie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał Opublikowano 12 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 Witam, niestety nie wspomniał o niczym takim....Kazał się zarejestrować do poradni gastroenterologicznej choć wolne terminy na grudzień:/ A co to jest ten Asamax?? jakiś lek tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maja Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Jeżeli faktycznie okaże się, że masz Crohna, to musisz zabezpieczyć się przed nowotworem. Nie chce cię straszyć, ale to poważna sprawa. Porozmawiaj z lekarzem, który powie ci, jaki rodzaj chemoprewencji będzie dla ciebie odpowiedni. Asamax to jeden z takich leków, bardzo skuteczny. Sama go biorę 3 lata. Trzymaj się i daj znać co u ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafał Opublikowano 18 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 No jutro własnie jadę do lekarza to zobaczymy co powie...a powiedz mi często masz nawroty tej choroby?? I jakie objawy miałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gosia Opublikowano 25 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2013 Hej, ja mam CU, mam 17 lat, asamax 2X250, czuję się dobrze, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kafffka Opublikowano 28 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 Jakie badania mieliście robione czy na pewno można stwierdzić że to jest własnie ta choroba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wies Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 No ja miedzy innymi kolonoskopię i badanie wycinka. Potem zaproponowano mi asamax jako chemoprewencję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nhaj Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 zgadza się chemoprewencja -zapobieganie jest najważniejsza, idź do lekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość noreka Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Jest pełno porad i opisów w tym temacie,poszukaj a bierzesz, brałaś jakieś leki? moja mama tez długo się starała ale okazało się to o podłożu psychicznym, bo akurat wykryto u niej WZJ i brała asamax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kajan87 Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 widzisz to tak samo jak z rakiem jelita grubego -nie musi to być wyrok bp wystarczy wcześniej stosować chemoprewencję a raka można uniknąć-najważniejsze to wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość falga45 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 A te nadżerki, to skąd się biorą? Czy asamax też je wyleczy*? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi