Gość Ladybird Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Mam 14 lat i koślawe kolana od dziecka. Czy da się coś z tym zrobić w tym wieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aga Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Da się. Im jesteś młodsza tym lepiej. Jest szansa korekcji poprzez ćwiczenia. Ja jako kobieta dorosła przeszłam osteotomie (operacyjną plastykę kości) korekcyjną kości udowych i jest super. Decyzja zależy od przypadku, samego pacjenta i lekarza prowadzącego. Polecam zająć się tym problemem jak najszybciej. Oszczędzi to problemów w późniejszym wieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Seagull Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witam. Mam 15 lat i koślawość kolan. Czy w tym wieku da się skorygować tę wadę ćwiczeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Witam! Z pewnością wymagasz konsultacji ortopedy dziecięcego. Lekarz oceni stopień zaawansowania koślawości oraz zaproponuje adekwatne leczenie. Mogą to być ćwiczenia, odpowiednie obuwie, czy zabieg operacyjny. Porozmawiaj o swoim problemie z rodzicami oraz wspólnie udajcie się do specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BUTTERFLY Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 A czy ćwiczenia pomogą w tym wieku? Mnie jeden lekarz proponował ćwiczenia, a drugi operację. Mam 14 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi