Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Podejrzenie przewlekłego zapalenia trzustki

Gość monika35

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monika39

Niejolu nie chcialam mowic ze zwapnienia nie musza byc tym najgorszym ale nie chcialam zebyspomyslala ze to puste glupoe pocieszanie poczekaj na dalsza dokladna diagnostyke. Dzoewczyny mpja trzustka podobno*) czysta zadnych cech pzt jedynie jest osobne ujcie przewodu i podejrzenie dwudzielnej jesli chce to moge sobie kiedys zrobic ewentualnie rezonans z kontrastem ale nie koniecznie jesli wystepuja dolegliwosci bo cisnienie w przewodach moze byc

Gość Monika39

Podwyższone wtedy nacinaja brodawke watera ewentualnie ale pobyt przedluzaja bo podejrzenie celiaki i jutro kolomoskoipa o gastro znow bo wycinki z dwunatnicy musza czyli meggi miala racje z wyconkami

To super:))) a jak ogolnie znioslas badanie? Strach ma wielkie oczy, prawda?*-) a pisanie na tel. koszmar, wrrr, tez sie nigdy nie naucze i obym nigdy juz nie musiala, bo na slowo:szpital cierpnie mi skora.

Gość Monika39

Znieczulenie bylo.w zyle ale ja bylam swiadoma! Bylo okropne i bolalo jak rura w te i wewte wiercil ale juz po i najwazniejsze ze nic zlego bo problemem jest anemia a nie trzustka ktorej sie uczepilam noepotrzebnie jej zdaniem a nadziwic sie nie mogla jak daje rade z taka niska hemoglobina i bardzo duzo na celiakie wskazuje oprocz zlego zelaza ferrytyny niskiej i morfologii reszta badan labor piękne nawet cholesterol lipazy amylazy watrobowe tez ale jeszcze jutro mnie wymecza i chce do domu:(ale zanim poda zelazo musi byc pewna ze nie przeoczonojakis patologii w jelicie grubym

Gość Monika39

Dr arab przemily i rozbawial mnie do lez przed badaniem nie wspominajac ze przystojny*) badanie kosztuje 2500 ppdobno najpoerw pppatrzyl na mnie na ppwod eus zapytal o amylazu i lipazy o powiedzial ze zastanawia si czy jest wskazanie zeby mi to robic ale ja krzycze jak to on sie droczyl ze zdrowa dziewczyna na jego oko kestem i ze jak tak bardzo chce to zrobi:)

Moniu nie pchaj sie do domu, ja wiem ze w szpitalu fajnie nie jest ale lez ile wlezie i niech robia badan ile wlezie. Co zrobisz w szpitalu to zostaje w kieszeni, sama wiesz ile te badania pryw. kosztuja. A skad taka silna anemia?? Dobrze ze robisz kolonke, moze masz jakies krwawienia utajnione z przew. pokarmowego. Buziaki wszystkim:)

Niejolu Ty jestes super babka wiesz? :* Monia mi doktorek mowil, ze dwudzielna trzucha czasem moze dawac objawy ale nie zwiazane z pzt tylko wlasnie z tymi przewodami osobnymi, to by moglo tlumaczyc czemu masz objawy ktore pojawiaja sie co jakis czas od tylu lat ale nic z nic na szczescie nie wynika :*

Pika w srode przyszla. Pluje sobie w brode ze wyjelam ten wynik wczesniej (znajoma tam pracuje) w zasadzie nie powinni mi go wydac do rak, dopiero w gab. zawsze odbieralam markery i inne bad. i w sumie to jest nieglupie jak widac, a teraz sie bede nakrecala 2 tyg i wykoncze M i reszte familii swoim zaje..ym humorem. No ale przejezdzalam obok i mi sie wlaczylo.. Madry polak po szkodzie. Monia mam pytanie z innej beczki, kto Tobie asertin wypisuje? rodzinny moze? Ja chyba tez powinnam sie wspomoc pigulka szczescia bo dobije cala rodzine wkrotce swoimi wahaniami nastroju i Was. Moja rodzinna jest za..ta i wypisze mi wszystko o co poprosze ( oprocz pavulonu ) a do psychiatry mi nie po drodze, poza tym zawsze mam wrazenie ze im bardziej potrzebna pomoc niz mi*] Basik dzieki ale to na wyrost jest, serio, mam podly charakter ostatnio i nie poznaje siebie sprzed lat.

Gość Monika39

Niejolu szef radiolog a potem poprosilam moja internistke w pracy wiec rodzinna spoko powinna tym bardziej ze to nie z grupy uzalezniajacych zaczyna tak calkiem dzialac po miesiacu:) kolo mam bz swoj eus dzis widzialam bz:)

Gość Monika39

A anemia wlasnie z celiakii oprocz mocnych miesiaczek bo celiakia uszkadza kosmki jelitowe i nie wchlaniam zelaza jesli sie potwierdzi dieta bezglutenowa:(kolono ok bez zmian dzis mialam.sciskam was kochane napisze z domu bo nerw na telefonie!!!

Monia nie odpisuj z tel, jak dojedziesz do domu przeczytasz:* Dzielna Dziewucha jestes, jestesmy z Ciebie dumni:) Dlugo bedziesz czekala na wyniki w kier. celiakii? Mala czekala ok. 1m-ca. Mimo wszystko nie zycze Ci celiaki, mam nadzieje ze to od obfitych miesiecznic tylko, bo to klopot z dieta na cale zycie jednak jest no i te produkty bezglutenowe po uju fest drogie:/ Dieta trzustkowa przy bezglutenowej to prawie uczta krolewska:/ Najwazniejsze ze w razie co masz alternatywe, natniesz brodawe i po sprawie:) Ciesze sie, ze tak fajnie Cie potraktowali i ze lekarz spoko, sa jeszcze dobrzy ludzie na tym swiecie:) A z pigulami mnie pocieszylas, na wizycie poprosze o ten asertin skoro szczesciu trzeba pomagac:)

Wiesz Niejola, wspomagacze humoru to najlepsze co możesz teraz zrobić*) My tez zaczelismy podawać Mamie bo opadły emocje i przyszedł strach, mamy 2 rozne opinie onkologów, czekamy na badanie żeby ostatecznie się dowiedzieć co jest. Trudne to wszystko i zagmatwane, trzeba mieć cierpliwości*( Monia ciesze się ze badania postepuja i powoli wiesz na czym stoisz*)

Gość Monika39

Witam! Jestem w domu:) Niejolu Asertin nawet gastrolog kazała brać dalej:),ten lek nawet w leczeniu bólu sie stosuje bez pierwotnej depresji.Pani doktor cudna!Oby więcej takich lekarzy!Mrcp na wrzesień mam umówione,a o wyniki celiakii po 2 tyg do niej dzwonić ,czy przyszły.Wiem,że tragedia z dietą celiakii,ale na gołe ok w gastroskopii kosmki są ok,chyba,że mam postać ukrytą i wyniki pokażą ostatecznie.Powiem Wam,że tyle młodych ludzi chorych,ze stomią,chorymi jelitami,że aż szok!Płakać się chce:(Mam zapalenie żołądka i helico,więc to też obniża wchłanianie żelaza a dziś dostałam tzw strzał -kroplówę z żelaza:)Mega recept i antybiotyk z Metranidazolem na 2 tyg:(

Pikus to musi trwac, cierpliwosci, w takich sprawach nie moze byc msc. na pochopna diagnoze/decyzje. Zeby leczenie bylo 100% skuteczne trzeba wiedziec jaki jest przeciwnik. U mnie byla inna syt. ja w sumie od zawsze wiedzialam ze przy tych mutacjach mam +- 85% szans na zachorowanie i raczej po mnie *splynelo* jesli mozna tak to nazwac. Do dzis mam wiekszy zal do Bozi za to ostre i to co teraz Czeska wyprawia niz za skorupiaka, jakkolwiek glupio to brzmi. Paskudna pogoda u nas, nawet caly blister antydepresantow chyba by mi dzis nie pomogl*-) Gdzie jest Meg? Gaja? Dziewuchy ok u Was?

Gość Monika39

Dzięki za pochwałę Niejola!*) Fakt do rur mam w ostatnim czasie awersję*))))))Generalnie śmiałam się,że wypocznę w szpitalu,a wróciłam umordowana,ale w sumie z tego co słyszałam o tym szpitalu, to byłam miło zaskoczona:)Trafiłam na super lekarza:)Niejolu tak myślę o Tobie i interpretacji wyniku mammografii,szkoda,że nie jesteś w Wrocławia,bo mam w pracy 2 panie doktor specj. od mammografii gdyż na codzień robią to w Centrum Onkologii,na miejscu nie było by problemu z kons i interpretacją zdjęć.Daj znać jak już tylko będziesz po konsultacji oczywiście:)Wiem,że najgorsze czekanie,ale pamiętaj że mamy tu siebie razem nawzajem na dobre i na złe dni.A po złych ,zawsze przychodzą te dobre:)Pika jak u Ciebie samopoczucie? Tomala,Gaja,M69,Meggi żyjecie kobitki???

Monia uprosilam wiz. na dzis na 12ta. Powiedzialam jak wyglada syt. i ze kolejny tydzien bede sie zamartwiala..tak mnie rejestratorka zjechala ze az mi uszy zwiedly ale wcisnela mnie na dzis. Kuzwa przez wlasna glupote jestem klebkiem nerwow i narazilam znajoma na klopoty. Jeszcze pewnie opitol od lek. dostane.

Gość Monika39

Niejola rejestratorce trza powiedzieć było,że to Twoje zdrowie nie jej i zapytać co by było,gdyby to ona stała po Twojej stronie?! Ja pracuję 18 lat na tym stanowisku i rozumiem strach i nerwy pacjenta,który czeka na ważny wynik.Niestety niektórzy ludzie nie powinni pracować w służbie zdrowia:(Tak jak moja prowadząca doktor habilitowana była przecudna,tak prawie wszystkie pielęgniarki na oddziale zachowywały sie jak księżniczki i jakiekolwiek pytania pacjentów i prośby traktowały jak atak na ich osobę .Nie wspomnę o ich minach i komentarzach!Nawet Do widzenia im nie powiedziałam.Serio!Takie france były:(Dla starszych schorowanych i zagubionych osób zero szacunku!Super Niejolu ,że wywalczyłaś wizytę:)Trzymam kciuki!!!!!A Pani w rejestracji ,to bym powiedziała,że kiedyś może sama stanąć po drugiej stronie lady,czego oczywiście jej nie życzysz.....