Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Podejrzenie przewlekłego zapalenia trzustki

Gość monika35

Rekomendowane odpowiedzi

A wgl to ja nie lubie USG bo zawsze sa zafrapowani moim szczatkowym pecherzem i jak juz go znajda, to sie tak ciesza, ze nawet jak napomkne cos o tym, zeby Czustce sie przygladneli to jest po zawodach. Grunt ze mam pecherz. Ci bardziej dociekliwi roztkliwiaja sie nad moja sledziona, ze tez niby mala. Na co komu sledziona sie pytam, jak nie boli. Ogolnie USG moim zdaniem jest po to, zeby doktory mogly sobie dorobic po dyzurach*]

Taa, o ile sie gazami nie przysloni skubana*-) moja sobie lubi bawic sie w chowanego nawet jak zjem paczke espumisanu, taka skromnisia jedna. Jak tam dzisiaj dziewczynki? mnie juz nie boli mocno ponad 70 godzin, franca cos knuje chyba albo wystraszyla sie, ze znow ja potraktuje wasabi a zostalo mi 3/4 woreczka. Mozemy zastraszyc wszystkie Czustki forumowe tym czego nie wpalaszowalam:)

Ja cala noc biegunka i wzdecia bleeh, ale wczoraj sie obzarlam. Dla pocieszenia napisze, ze moja psiapsiolka jedna pojechala se w US ( tam mieszka ) zrobic ten EUS ale z sekretyna co u nas nie robia. I co? z takimi objawami jak nasze nic jej nie wyszlo, lekarz powiedzial, ze nie ma bata, ze to pzt. I masz Ci te czeski...

Witam. Pisałem tutaj jakiś czas temu. Tez myślałem, ze to trzustka. Dwie gastro, kolonoskopia, TK, usg i wyniki krwi nic nie wykazywały. Dopiero przy trzeciej gastro poprosiłem o pobranie wycinku na HPyroli i okazało sie, ze to to. Dziś 3 tydzień mija po wybraniu antybiotyku i jestem jak nowo narodzony. Wszystkie z Was napewno maja wykluczona hp?. Ja nie miałem żadnych zmian na błonie śluzowej żołądka, a odziomkowe miałem duży dyskomfort w brzuchu, prawe i lewe pod żebro i środek pod splotem słonecznym tez mni bolał. Kupy tez słabe. Teraz jak ręka odjął.

Paweł cieszę sięz znalazłeś odpowiedz na swoje bóle, i ze nie są one od trzustki*) Zycze zdrowia*) Fajnie, ze już czujesz się dobrze*) Kasienka mi czosnek nie służy od lat, wyczuwam go na odlegosc, odbija mi się nawet po niewielkiej ilości, wiec od lat nie jem, i nie dodaje dużo do potrwaw, na szczęście osttanie lata to obiady dla dzieci wiec raczej delikatne i nie prawie o nim zapomniałam. Grypa, kurde grypa - mnie dopadła*( Czustka w samotności batów znosić nie bedzie i sobie kolezenke przygruchała, i mam teraz duet*) Czustka i Grypa*) Mój lekarz rozdzinny poważnie zachorowal i ma go nie być długo, co mnie załamuje, bo tak mi pomagał - a ten w zastępstwie nie będzie się orientował i będę miała kłopot*( osz by to

Niejola widziałam na gruponie zniżkę na operacje platyczne na Słowacji myślisz ze czustka się łapie pod te zabiegi? Mi się wydaje, że tak bo ja mam już paskudna, i przyda jej się mała pomoc, w ramach zabiegu poproszę o wycięcie*) Piszesz się? Im nas więcej tym taniej, a i jak mam już leżeć to w doborowym towarzystwie*) Zbieram chętne*))

Mam kiepski tydzień, staram się trzymać, szukam sobie zajecia, zabijam czas, myśli*( Mama na wyniki, białaczka i rak skóry, potrzebna ponowna biopsja żeby okreslic dokładnie rodzaj, niewiele z tego opisu rozumiemy, a lekarz mamy na urlopie. Ja wierzę, ze człowieka w zyciu spotyka tylko to co potrafi udźwignąć, wiec mam nadzieje ze mama a my z nią udziwgniemy to*) Mama przyjęła to spokojnie, mówi ze wie ze będzie dobrze, czuje się dobrze i pewnie to pozwala jej się trzymać*)

Pika, skoro Mama mowi ze bedzie dobrze, to tak bedzie. Mamy wiedza zawsze najlepiej:*** Ja mojej Czustce daje ostatnia szanse (ktory to juz raz?*-), moze sie nawroci. Mam wasabi i nie zawaham sie go uzyc jak sie bedzie stawiala. Moj M zawsze mnie do pionu przywoluje jak na Czeske pomstuje i mowi cyt. zostaw ja w spokoju, wydlubac zawsze zdazysz a ja Mu wierze bo nie jest taki raptus jak ja. Gdybym Go nie sluchala to juz bym byla biedniejsza o polowe narzadow. Pika, ale pokusa jest, nie powiem, a ile tej znizki konkretnie? Dziewczeta zamelduje sie po weekendzie, mam gosci lada moment:*

Gość Monika39

Czosnek jest ciężkostrawny dla zdrowych,a jak ktoś ma problem z zołądkiem to z pewnością nie słuzy,wersja delikatniejsza-czosnek granulowany,aromat jest a nie ma takich właściwości drażniących jak ten w ząbku:)

Cześć Kochani... jakby przyczyną naszych bóli był helikobacter to byłoby super. Choć mi po leczeniu poprawiło się w toalecie .... także Karol to raczej nie ten problem. Do tego nie zapominaj, że lecząc helikobacter dostajesz taką dawkę antybiotyku, że równie dobrze to mogło być sto innych rzeczy. Salmonella, compylobacter czy inna paskuda, którą chcąc nie chcąc wybiłeś. Ja mam ciężkie soboty ... bo po tygodniu posychy to dzień kibelka .. także w nocy mnie strasznie w boku łupało i oczywiście w toalecie wciąż ta kupa jasna. Co do czosnku i cebuli to ja z tym nie mam problemu. Czosnku jem dużo ... Za to mam nieprzeciętne suszenie po czochu... od zawsze ... jak zjem tzatziki to wypije z półtorej litra wody przez następne dwie trzy godziny. Z cebulą też mam śmiesznie, bo jak zjem rano to będę ją czuć cały dzień w ustach, natomiast wieczorem absolutnie mi nic się nie dzieje .... także pomidorki z cebulką jak najbardziej ale na kolacje. Taki popaprany ten mój układ pokarmowy. Ogólnie to dziś zombie jestem... księżyc mi nie daje spać, jak jest w pełni i do tego bezchmurne niebo ... może byłam wampirem w poprzednim wcieleniu *)

Gość Monika39

Hej! Jestem po gastroskopii,która zrobiłam właśnie w przychodni u siebie w pracy.Gastropatia rumieniowa o niewielkim stopniu nasilenia i helicobacter na 3 plusy znowu....antybiotyk i okropny metronidazol:(

Gość Monika39

Meggi nie.....Tylko test ureazowy.....,kiedyś jak miałam polipy zapalne to były badane ,a czemu?I ten w pust chyba nie opina szczelnie endoskopu i coś jakiś włóknikach śluzowych lekarz mówił,ale ten lekarz powiedział,że z tym sie żyje:)Przypuszczam,ze u mnie ten stan zapalny powoduje helicobacter.....Ale z leczeniem poczekam na szpital już....