Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Podejrzenie przewlekłego zapalenia trzustki

Gość monika35

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Monika39

Tomala ja poszłam twoim śladem i wtryniłam 3 kawałki keksa,a teraz gotuję krupniczek dietetyczny na piersi z kurczaka*)A tak o Kreonie jeszcze dziewczyny...Drogie to gówno, a jak was czytam nie tylko bólowo nie pomaga,ale nawet na biegunki????To po cholerę lekarze go przepisują?Chyba sami nie wiedzą....Mi znormalniały kupy jak odstawiłam....bo po nim zrobiły się luźniejsze.Fakt,ze jawnego tłuszczu jem mało,ale nie beztłuszczowo całkiem.

Gość Monika39

Basik miałam na fb pisać,do Ciebie?Jak się czujesz i ogólnie trzymasz?Musimy z Tomalą umówić się na herbatkę rumiankową*)może w SKY-u?Ja blisko pracuję, a Tomala gdzieś w tych okolicach też bywa....

Gość Monika39

Pika czytałam jakieś wczesniejsze posty kiedy Mirra i Anet98tu były na forum i już wtedy wspomniałaś o powiększonej wątrobie i trzustce w usg,tk i EUS,o tym ,ze masz Hasimoto i o podejrzeniu autoimmunologicznego zap.trzustki.Czy robiłaś w końcu badanie na autoimmuno?Ja też mam Hasi:)I też niby pogrubienie trzustki...Czy u Ciebie lekarz na to pogrubienie nic nie mówił wtedy???!!!!Ja już mam kopię najwcześniejszej mojej TK tylko muszę zatargać jakiemuś mądremu radiologowi do porównania,czy wtedy też takie wymiary miała...Boże!Już dość mam tych lekarzy!

Jezu a u mnie pogrom w domu!!!! Grypa jelitowa jak się patrzy. Wszyscy biją się o kibel. Już nie ma wolnego miejsca w chałupie które nie byłoby obrzygane. Ja pierdziele mam ochotę strzelić sobie w łeb. Pewnie Bozia mnie pokarała za to że w niedzielę na urodzinach wpieprzylam duży kawałek tortu. Pozdrawiam was dziewczyny bardzo serdecznie.

Mnie jak juz pisalam zawsze bol promieniuje w gore plecow,al ja myslalam colkiem na odwrot . U mnie najbardziej zfajtana jest glowa,no to myslalam sobie ze jak glowa to w gore,a ogon to zawsze gdzies przy dupie bardziej mi sie kojarzyl,ale pewnie glupia ta moja teoria,Zreszta ja blondynka,co prawda tleniona ale zawsze....

M69 to nie Ty jestes goopia tylka te Czustki dziwne sa i wredne, ale jak ja bym miala chodzic z glowa w doopie to tez bym pewnie byla wredna*-) Najwazniejsze, ze moja teoria legla w gruzach bo bym musiala dywidendy zglosic i juz calkiem gola i wesola bym byla*] Olu spokojnie, Bozia nie jest taka msciwa, popatrz na te wszystkie dobrodziejstwa ktore nam zsyla..*D A torcik chociaz dobry? Mi tam sushi sluzy odpukac, nawet lekko zielona mazia popackalam sobie ryz i te scinki czegos tam i zyje, hurra:) Czlowiekowi to malo do szczescia potrzeba swoja droga, zeby nie bolalo i takie prozaiczne zachcianki jak kawalek pizzy, cebuli (Tomala sorry*-) Jestesmy prosci jak konstrukcja cepa i to jest smutne. Ja bym wolala marzyc o Maybachu, jakiejs wycieczce dookola swiata a nie zastanawiac sie, czy jak zjem bulke z ziarnami to mi bedzie buzowalo we flakach pol dnia. Btw gdzie jest Gaja??? tesknie za Nia a komp mi chodzi ze pozal sie boze i od wczoraj odswiezam zalegle tematy i chyba nie ma Jej juz dluzszy czas.

Dziewczyny brzuch mnie rozbolał, nasze opisy i domyślanie się gdzie Czustka ma góre , gdzie dół - jest boskie*) Jak to lekarz czyta to pewnie ma z nas taki ubaw, bo teorie mamy lepsze niż Darwina*) Ja nie wiem gdzie ogon a gdzie głowa, ale boli mnie najczesniej pod lewą łopatka*( to co tam jest? Wywołuje tu Basik bo ma nowe info o badaniach nad pzt*) Ja od siebie sprawdziłam jak prywatni pcjenci mogą dostać się do tej kliniki co ja jade- trzeba im na ich adres internetowy wysłać opis i skany z płyty tk, czy mri, oni po ok tygodniu odpiszą co tam widza. Opis musi być w jezyku niemieckim, angielskim, a baanie mmoze być max 3 miesięczne. Taka konsultacja jest bezpłatna, jeśli będzie podstawa do tego badania z sekrentyna to wtedy zrobią, koszt 1,5 euro. Kontaktowac się z nimi można w jezyku niemieckim i angielskim.

Dziewczyny, ja Was nie chce nakrecac, ale Czustka to jeszcze ma trzon*] Nie uwierzycie, ale normalnie wpisalam sobie cyt.: budowa Czeski i kliknelam grafike. Franca skubana !! niech za kare siedzi lbem w de.. jak taka wredna:) Ja mam nadzieje, ze tu raczej dochtory nie zagladaja bo nas przymusowo na jakis odzial zamkniety skieruja*-)

Torcik był zajefajny ale męki wczorajsze nie wiem czy to wszystko było tego warte. 8 razy rzygałam a do tego okropny ból w okolicy trzustki promieniujacy pod lewą łopatę. Prosiłam wczoraj mojego męża żeby mnie dobił ale sam też rzygał i powiedział że z miłą chęcią ale niestety nie da rady. Mam pytanie w przyszłym tyg. Mam wizytę u gastrologa i mam mnóstwo badań do porobienia oczywiście poza amylaza i lepsza wątrobowe morfologia tsh ft 3 ft 4 ale muszę jeszcze zrobić vit d i b12 ferrytyne

i tak się zastanawiam czy zrobić sobie ten marker Ca 19-9. Tylko mam obawy że po tej grypie jelitowej mogą mi powychodzic takie głupoty że tylko nie potrzebnie będę się dobijać.

M69 no w sumie fakt niezaprzeczalny*D ale ja tez blondyna tleniona na to co mi nie wypadlo i odroslo wiec nie wiem, moge sie mylic albo zgrywac kretynke bo wszystkie blondynki to kretynki i tak 3majmy:* Za chwile peknie 500 strona, kto otwiera, ten stawia.. Dziewczyny co z tym zlotem? Przeciez mieszkamy od siebie w promieniu 500km max jakby nie liczyc.

Gość Monika39

No mi się zdaje,że własnie ogon podchodzi pod lewą łopatkę...Mi jeden lekarz w tk wypatrzył jakby pogrubiony trzon inni nie widzą*)Kiedyś w usg niby pojedyncze zwłóknienia,ale w tk nie było i w następnych usg też nie.....