Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Ten temat

Podejrzenie przewlekłego zapalenia trzustki

Gość monika35

Rekomendowane odpowiedzi

Niejola widze, ze masz kiepski nastrój*( niedobrze Mam nadzieje, ze nie dzieje się nic złego, nowego*( bo jak to mówią, stary ale znany wróg zawsze lepszy od nowego. Kurcze długo Cie już trzyma od świat? a byłas u lekarza? na ip? ile się masz tak męczyc, kurna*( SCiskam i trzymam kciuki za poprawe, trzymaj się i nawet z marnym humorem zaglądaj do nas i daj znac że Jestes*)

Dzieki i przepraszam, ostatnio nie jestem soba. Basik, ja rozumiem, ze tonacy brzytwy sie chwyta, medycyna alternatywna tez nie jest mi obca i o ile jest to akupunktura, akupresura, ew. ziololecznictwo itd to ok, ja tego nie podwazam, ale jak jakis szaman-wizjoner mowi o zwieraczu odiego to mi sie zapala kontrolna lampka, sorry. Skoro tegie glowy z medycznym wyksztalceniem nierzadko slawy miedzynarodowe i eksperci w swojej dziedzinie nie potrafia nam pomoc, to nie sadze, ze sorry za sarkazm, chinska uzdrowicielka polskiego pochodzenia zrobi to lepiej. Jeszcze raz przepraszam Basik, ale uwierz mi, poza zdrenowaniem kieszeni raczej nie wierze w nadprzyrodzone moce roznych naciagaczy i nie pisze tego zlosliwie i z ironia a z wlasnego doswiadczenia. Pozdrawiam, wszystkim pogodnego dnia:)

Ale się nerwowo tu zrobiło!!!!! Ja chyba dzięki *cudownym*tabletkom -Asentra jakoś funkcjonuje,bo psychika mi już siadała baaaardzo.Nie mówię,że nic nie boli,ale jakby inaczej reaguję na ból,albo mniej go odczuwam....No nie wiem co będzie dalej....Lekarz od płytek z tk ,które miał porównać nie dzwoni...:(Jeszcze 3 tyg i EUS...To dopiero będzie stres! Boję się tego jak zobaczę czarno na białym wynik swojego pijaństwa dziewczyny:((((((Ale prezent sobie na 40-e urodziny zafundowałam:(Pozdrawiam Was wszystkich serdecznie!

Monika jakiego pijanstwa Kochana, masz jakies zmiany w przewodach zolciowych i rozne inne takie, wiec nawet jesli z trzustka jest cos nie tak to nie od alkoholu tylko ew podraznilo ja cos z tych przewodow. Monia alkoholowe pzt z jakim sie na tych wszystkich forach spotkalam wystepowalo tylko u mega alkoholikow, cala reszta miala: zmiany genetyczne, anomalie w budowach, dziedziczne, jakies geny mukowiscydozy i autoimmunologiczne pakiety. Wiec chocbys pila czy nie pila, zaczeloby Ci to doskwierac predzej czy pozniej jesli cos tam mialas nie halo, babka pila 10 lat ostro dziennie wina i wodke, dostala pzt, lekarze zwalili na alko po czym zrobili jej ercp i okazalo sie, ze ma koszmarne defekty w przewodach zolciowych, ktore doprowadzily do pzt a nie zadna tam wodka. Ta opinia przechodzi do lamusa slowem, musi byc jeszcze cos zeby to pzt sie zrobilo nie tylko sam alkohol. Nie chce gadac ze znowu sie wymadrzam ale po prostu bardzo duzo sie naczytalam historii ludzi z ta choroba.

Basik ulżyło mi trochę:)być może dlatego lekarze dziwnie patrza tak na mnie jak mówie o alkoholu,bo nie wyglądam:)))),ale coś w tym jest ,że tylko 10 % alkoholików choruje i sam alkohol nie jest przyczyną....

Witam, chciałbym dowiedzieć się czy niski poziom lipazy we krwi, ale mieszczący się w granicach normy świadczy o słabej produkcji tego enzymu w trzustce?? Wynik to 28 U/l Gdzie normy to 8-78 U/l Jakie macie dla porównania wyniki tych enzymów??

Mam bóle zaraz pod splotem słonecznym oraz w prawym i lewym podzebrzu. Słabe stolce, żółte, zielone i na wpół luźne. Wszystkie badania mam idealne. Wczoraj miałem gastroskopię wykryli h piroli i dali antybiotyki, wrzodów nie było... myślałem, ze to one. Czekam na kolejny atak, bo jeden kiedyś zbagatelizowalem i przecierpialem. To chyba był atak... straszne osłabienie i brak apetytu, bóle nie były tragiczne. Schudłem z 10 kg. Aha jesli chodzi o alkohol to fakt piło sie, ale imprezowo, za to jesli chodzi o jedzenie to tutaj był mój największy grzech. Bardzoooo niezdrowo. Tyle

Większość lekarzy nie wierzy ,albo wyśmiewa dopóki nie widzi na badaniach obrazowych na własne oczy,a problem w tym ,że na początku nie widać.....i póki coś boli,albo inne sensacje ma toczłowiek żyje z przeswiadzczeniem pzt:(,bo pewności,że go nie ma też nie ma!Zastanawiam się ,czy to faktycznie taka rzadka choroba i czy my wszyscy ,którzy podejrzewamy ją u siebie faktycznie ją mamy....?Ja się boję,bo ja mam szczęście do niespotykanych rzeczy...:(Chyba w totka zacznę grać!

Do tego boli mnie od kregosłupa szyjnego aż przez całą kośc ramienną do dłoni prawej.Jak nacisnę miejsce przy kręgosłupie to taki mega ból aż w środku kości promieniuje.Jedynie jak leżę nie boli,jak przy komp trochę posiedzę to już mega ból nawet głową nie mogę do końca w prawo skręcić,do tego zatkało mi się ucho...też prawe:)))))))) Może starczy tych schorzeń jak na jednego człowieka do cholery!!!!!!!!!!Czekam na wiosnę,słońce,cieplejsze i dłuższe dni,na lepsze samopoczucie i boję się zbliżającego EUS...póki nie ma czarno na białym napisane jakoś człowiek się łudzi,że jednak coś może innego,a tak już nie będzie odwrotu...strasznie się boję!:(I czy ta rura mi przejdzie przez gardło???

Hello, dowcip na niedziele, Kochani*) Strzeliło mi kolano, nawet nie chce myslec co to znaczy, domyślam się ze bez wizyty u lekarza się nie obejdzie, ale poki co cisza, nawet w domu nie gadam bo na swira wyjde, smaruje kolanko i staram się nie klekac*) Czyli jak to mówia jak nie urok to sraczka*)) Miłej niedzieli, oby do wtorku bo mam tk*)

Monika nie pytaj*)) Hahha a poważnie, to nie wiem od cego to, ale zaczęło bolec jak klekałam, i teraz już nie klekam, ale boli od czasu do czasu. Moja siostra ma oba kolana po operacji wiec wiem jak się to zaczyn i czym konczy, wiec milcze i udaje ze się nie dzieje nic*) nie ma teraz do tego głowy, a poza tym się zwyczajne juz wstydzę, bo znowu cos*)

Nie przejmuj się:) Mój mąż jest lepszy od sierpnia miał 3 urazy złamany palec,potem zwichnięty bark i wreszcie kolano :))))))chodzi jak połamaniec*)i śmieję się,że my to już na złomowisko się nadajamy:)))))To jednak prawda,że jak po 40 -ce nic nie boli,to znaczy,że się nie żyje....Choć ja kończę dopiero w marcu*)

Pikus pewnie na pielgrzymke poszla w naszej intencji:*, bo juz nam nic nie pomoze:)To samo napisalam z tym smiechem przez lzy ale wykasowalam bo juz i tak wystarczajaco fermentu nasialam*/ Dokladnie, nie wiadomo czy sie smiac czy plakac*] Mam wrazenie, ze nawet jak sasiada bedzie bolal zab, to i tak na konto mojej Czeski zwale, paranoja jakas. Monia przejdzie Ci ta rura, spoko taka rura to ot slomka, jak bedziesz regularnie oddychala i wspolpracowala i nie bedziesz madrzejsza niz paragraf przewiduje, skupisz sie na oddychaniu nosem i przypomnisz sobie mile chwile z mezem/partnerem itd. to nawet nie poczujesz:) Tylko nie przelykaj sliny i nie bij sie z prowadzaca*-) ona chce dobrze. Im dluzej wytrzymasz w skupieniu, tym dokladniejsze bedzie badanie. No i sie znow powymadrzalam. Basik, gniewasz sie na mnie?

Pika tak,czy siak wszystko lepsze od Cześki*)!Ciekawe co tam u M69,Meggi i Niejoli?Mało się dziewuszki udzielają*( A ja dziś gołąbki zrobiłam i ...sama też jadłam!Wreszcie coś innego niż pierś z kuraka z marchewką:)Mam nadzieję,że nie zaszkodzą...W końcu to ryż z mięsem duszone,no i troszkę...kapusty włoskiej...no jeszcze cebulka duszona do farszu:/Zobaczymy....No nie mogę przy klawiaturze ręka napierdziela ,że hej!Całe ramie,aż do kciuka:(Uciekam odpocząć w pozycji leżącej*)