Gość Gaja Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Pikuś skoro amylazę raz masz trochę zaniżoną, raz trochę zawyżoną to statystycznie jest w normie*-) Znaczy nie ma się czym przejmować*-) A tak serio też mi przyszło do głowy, że ta sekretyna czy jak jej tam Cześce się nie spodobała i stąd podwyższony wynik. A skoro tyle osób tak myśli to musi być prawda*-) I tego się trzymajmy. Dziewczyny ja się teraz nie odzywam, bo mam tyle pracy w pracy, że padam na ryj. Do końca marca będę taka zarobiona, potem już z górki. Kocham swoją pracę, ale na razie mam jej dość i zazdroszczę bezrobotnym, ale tylko czasami*-) Jola cieszę się, że wszystko dobrze i jesteś zdrowa, a starość no cóż, powiedzenie, że starość nie radość widać nie zawsze jest prawdziwe*-P Monia wiedziałam, że w eus nic Ci nie wyjdzie. Cześka zdrowa i już. Ja odpukać czuję się ok., a nawet bardzo ok., aż mnie to niepokoi*-) Od ostatniego bólu po tym ostrym żarciu prawie wcale mnie nie boli, ale też przez ten zapierdziel nie mam czasu skupiać się na gnieceniu i mędzeniu to i mniej czuję, bo łeb skupia się na czym innym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A co do tycia to ja się zaokrągliłam o całe 5 kg, a jakby przymierzyć do najniższej wagi podczas całej tej cześkowej historii to aż o 8, ważę teraz 58, a 53 to jest dla mnie w sam raz. No w każdym razie w bikini to nie wyskoczyłabym teraz*-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Pika myślę,że ta amylaza po badaniu z sekretyną(w końcu to badanie jakby nie było drażni Czesię*),tez się cieszę,ze starości Niejoli*)(żartuję oczywićie kochana,wiesz co mam na myśli...)Gaju żyję na co dzień prawie jak zdrowa,ale z Cześką na 100% nie wiadomo*(,chyba,ze za pięc lat tez nic nie wyjdzie:))))))I powiem Wam,a niech tam! Dziś 40-cha mi stuknęła i świętuję ją na trzeźwo!!!!:)Modliłam się o zdrowie i przysięgłam,że już więcej kropli nie wypiję ,czy zdrowa ,czy nie....Ale nie na piciu życie się opiera:)Picolo kupiłam i flaszkę dla tych co za moje zdrówko wypiją:)Jeśli o bóle chodzi coś tam czasem ściśnie i zapiecze,ale o wiele rzadziej i krócej:)Życzę Wam,aby Cześki i Niecześki były grzeczne i nie dokuczały żadnej z nas!*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Monia sto lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a to Ci sie nick zdezaktualizowal Moniko 40:))) wznosze toast actimelkiem:))) Dziewczyny, ja z tej euforii zapomnialam, ze mam miesiecznice dostac, i dostalam wlasnie, a ten fald, to nic innego jak zbieranie wody, ale co sie nacieszylam pelnym cycem i boczkami to moje:))) moze chociaz z 1kg mi zostanie po zajadaniu stresu:) Gaja super ze masz lepszy okres:)) Pika faktycznie krzywa by sie przydala, choc ostatnio ogladalam jakis program, i generalnie normy dla cukru sa od kilku lat zanizone przez wzglad na prewencje i choroby cywilizacyjne zwiazane z badziewna zywnoscia etc. M zdrow jak ryba, a zdarza mu sie na czczo miec stoparenascie jednostek odkad magiczna czterdzieche przekroczyl. A jak juz podleje piwkiem 1-czy dwoma i zagryzie golona to hoho. Jest honorowym krwiodawca to czesto sie bada, i to sa zawsze jednorazowe wyskoki po bledach dietetycznych, wiec nie ma co dramatyzowac w sumie, aczkolwiek reka na pulsie zawsze wskazana:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość M69 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Monia,100 lat.....Dobre wyniki to chyba najlepszy prezent na urodzinki. Pika te zawyzone diastazy to moze rzeczywiscie po badaniu,bo zawsze to jakies podraznienie,najlepiej powtorz i sprawdz co wyjdzie.Chociaz z ta trzucha to nigdy nic nie wiadomo,u mnie bylo czasami tak ze nic mnie nie bolalo a wynik zawyzony,a innym razem turlalam sie z bolu a wyniki dobre,wiec cholera wie o co chodzi.Wiecie co,najbardziej to sie jednak ciesze z tego ,ze u Niejoli z cyckami okazalo sie wszystko ok.Niejola ,jak Ci w cyckach cos tam wapnieje od starosci,to moze moja trzustka tez wapnieje od starosci,od dzisiaj tak bede myslala w ramach samopocieszenia.Aco mi tam....Gaja ciesze sie ze samopoczucie lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika40 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Dziękuję dziewczyny za życzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola44 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 O jak milo Monis, witaj w klubie 40+ :* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola44 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Zabrzmialo jak w klubie AA, hej jestem niejola44, stara d..a ze mnie i wapnieje:) Dziewczyny, jak dzis dzionek? Ja jestem przygnieciona, pogoda fatalna, reszta parametrow zyciowych zaskakujaco ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basik30 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 To ja tu jak dziecko normalnie :) slaba ta moja trzusti, ze juz marudzi :) a teraz jeszcze mnie na osteoporoze beda badac ha ha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Pogoda u nas tez okropna,nie Basik? Wiatr prawie dachy zrywa! Ale osteoporoza Basik?Kto wpadł na taki pomysł*)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basik Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Monika mam masakrycznie niski poziom vit d plus czuje jakbym sie miala zlamac haha na wizycie dietetyczka powiedziala mi ze moje kosci sa strasznie lekkie i moge miec poczatki, wiec we wtorek mam badanko, ponoc mlodzi tez maja, wole wiedsiec zawczasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Monia wszystkiego najlepszego, sto lat! Ja też witam w klubie 40+*-), chociaż mi się ciągle wydaje, że mam 30+*-) Basik mi jeden lekarz powiedział, że mam kości, jak 80-letnia staruszka, a nie miałam wtedy jeszcze 30-tki, a jak widzisz, żyję do dziś, choć metrykalnie wapniak już ze mnie, w życiu nie byłam połamana, a okazji ku temu miałam wiele. Nie raz się wyrypałam, a i pod samochód parę razy wlazłam. Więc nie ma się czym przejmować. Ja to nawet się cieszę, bo dzięki temu mało ważę i BMI mam zawsze za niskie*-) a wałeczki to by się znalazły, ale zawsze mi wychodzi, że mam niedowagę*-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregor Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witam, Mam 34 lata, badanie kontrolne - cukrzyca zrobilem USG - wyszla mi trzustka mała 16mm w Głowce i 8mm w ogonie Stłuszczenie miąższu gruczołowego. Niedługo jade na TK i sie cholernie boje w 2013r mialem tydzien ostrej biegunki, wysoka gorączka - diagnozowany w kierunku zapalenia trzustki - ale wykluczyli. w 2014 i 2015r robilem USG i bylo niby wszystko dobrze na USG Czy moja trzustka to cos bardzo groznego? chodzi o rozmiar . Dlaczego sie stluszczyla? Nie naduzywam alkoholu, w zasadzie poza pojedynczymi okazjami w roku to nie pije. Nie pale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Hej wapniaki*-) hej mlodziezy, hej Nowy. Gregor, przyznaje bez bicia, ze latami czytalam o trzustce tak mi franca dokuczala, jak biblie przed paciorkiem studiowalam i nic podobnego do Twojego przypadku mi sie nie obilo o oczy.. Przewaznie jako anomalie wystepuja pogrubienia. Moze dziewczynom cos sie obilo. A co na to lekarz? Wczesniej nie miales problemow z cukrem? Na zmiany toksyczne nie wyglada to, skoro nie pijesz, moze taki *wariant budowy* ze mala, tylko skad stluszczenie w takim ukladzie.. Pozdrawiam. Dziewczyny u mnie ok, mam taki apetyt, ze konia z kopytami bym wtrusiala. Niedlugo do rozlicznych schorzen dorzuce nadwage*] Milego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Gregor, rozumiem ze twoja trzustka jest mniejsza w wyniku stłuszczenia? To się nazywa atrofią trzustki, ja na nią cierpie, mam atrofie w głowie trzustki. Jest ona najczęściej wynikiem przebytego zaplenia, piszesz ze miałeś podejrzenie w 2013 r, być może miałeś lekkie ozt i to sa pozostałości. Inne przyczyny nie są do końca poznane - jak to bywa w przypadku trzustki*( Leczenie to kreon, dieta, przeciwbólowe i kontrola - badanie trzustki co jakiś określony przez lekarza czas, kontrola cukru, kontrola parametrów trzustki i wątroby, zbadaj pozniom witamin czy masz ok wchłanianie. Sama niewiele wiem, bo mam diagnozę od miesiąca, ale o ile to atrifia to tylko tyle możesz zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Gregor poczytaj o trzustce zanikowej, o atrofii, wydaje mi się ze o tym piszesz. Odpowiadam na pytanie czy groźne? Do grobu się nie szykuj*) da się nad tym zapanować o ile nie pijesz*) Masz bóle? dolegliwości na codzien? Lekarz robiący usg cos sugerował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meggi Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Moniu wszystkiego naj naj naj ... 40tka nie jest zła ... hehe. Ja też 40 plus także jakoś da się żyć i tak jak Gaja, absolutnie nie czuje się stara i gdyby nie ten brzuch, konie bym kradła. Niestety ostatnio mam pogorszenie, jak to zwykle na wiosnę. Wróciło też głośne burczenie i przelewanie od rana. Obiecałam sobie, że w końcu w tym tygodniu pójdę do lekarza i zrobię jakieś badania, także jak się uda, to dam znać co wyszło. Przez pracę nie mam czasu kompletnie na nic... nawet na zdrowie. Padnę w końcu jak koń na Wielkiej Pardobickiej i dadzą mi kulkę w łeb na szybszą drogę, na tamten świat. Niestety mimo apetytu nie przytyłam ani grama. Kłuje mnie w plecach i poniżej lewej pachy a także w dolnej granicy żeber po lewej stronie. Mam tam sztywną gule ... kluske i boli przy ugniataniu. Czasem mam już dosyć tego wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 A ja tak sobie przypominam,jaki kiedyś dawno,dawno jak robili mi usg to mówili ,że taka ta trzustka u Pani jak u dziecka....i ,czy to nie zanik był?,ale co teraz by miała normalne wymiary?Podobno tez z wiekiem się zmienia trzustka,ale ja już sama nie wiem co myśleć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Monika mała trzustka się zdarza, ale to nie to o czym piszemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czesław Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Słuchajcie a liczne ziarna skrobii o czym świadczą?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Czesław bez większej ilości informacji ciężko mowic co oznaczają ziarna skrobii w kale, może to być jednorazowy incydent o niczym nie swiadczący*) Może wskazywać na złe wchłanianie, mogą to być pasożyty, może być celaklia, mogą być problemy z jelitem cienkim bądź grubym. Może napisz jakie amsz objawy, badania i co sugeruje lekarz- pod jakim kątem się badasz. Inaczej zasypiemy Cie ogolnymi informacjami*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Witajcie:-) Wszystkim dziewczynkom wszystkiego najlepszego z okazji naszego dnia*-) Niech nasze cześki grzeczne będą:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Gaju, moze jak bysmy Czeskom po gozdziku i rajtuzach jak za PRL-u to bysmy je udobruchali*-) Co one winne tak naprawde, ze maja podly charakter. Jak ktos sie Czeska urodzil to Czeslawem nie umrze*]. Hej Czeslaw, apropo.. Ziarna skrobi w qpalu moga znaczyc wszystko i nic. Jak jest przyspieszony pasaz to moze tam byc wszystko. Ja potrafie oddac pigulke wraz z otoczka w niezmienionej formie, kiedys nawet zrobilam test, i lyknelam kilka M&M*s, niestety zapomnialam przyfilowac qpala*D ale groszki, kukurydza, marchew, skorki od bobu (no lubie te skorki najbardziej) czastki pomidora wraz ze skora to u mnie norma i zyje. Juz nie zagladam do muszli bo w paranoje mozna popasc*-) A tak btw, ale tu bezruch, zagladnelam rano, a tu ostatni post przedwczorajszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gregor1983 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 do PIKA, moge prosić o namiar do Pani, ewentualnie proszę sie do mnie odezwac. gregor1983@poczta.fm mam sporo pytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Nie,no musze(nieskromnie*))stwierdzić,że jak ja nic tu nie skrobnę to na forum*jak makiem zasiał*!:))))))))))))))))))))))))Cisza,aż w uszach dzwoni.Wszyscy czują się dobrze?To super! Pika jak u Ciebie?Meggi zapracowana pewnie...?Niejola mam nadzieję,że ok u Ciebie nadal i tak zostanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi