Gość niejola Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Dokladnie, trolli tu bylo mnostwo a papier/klawiatura wszystko przyjmie.. Swego czasu wpadla tu niejaka Katia w sobie tylko wiadomym celu. Na szczescie po zdemaskowaniu przez forumowych detektywow zawinela swoj odwlok*-) kto wie, moze znow znow wystepuje goscinnie na naszym forum pod jakims goscinnym pseudo*-) wiec zawsze trzeba wziac porawke na to, co rozni dziwni ludzie w sieci pisza. Dziewczyny mam pytanie takie okolotrzustkowe, pytam te, ktore maja problem z niedoczynnoscia tarczycy. Czy waszym zdaniem antykoncepcja hormonalna miala wplyw na dysfunkcje tarczycy? Bo tak sie zastanawiam, wczoraj przewertowalam wyniki malej z ostatnich kilku lat i na moje wychodzi, ze ta niedoczynnosc u Mlodej pojawila sie z chwila przyjmowania mini pigulki (yasminelle). Gin twierdzi ze nie ma przeciwwskazan i ze to zbieg okolicznosci ale sama nie wiem. Pikus, Mala zaczynala od najnizszej dawki 25 euthyroxu wiec raczej nie ma mowy o przeladowaniu, teraz bierze 50 od kilku dni i samopoczucie lepsze ma (nie jest taka zamulona, senna i nie jest Jej ciagle zimno). U mnie ok, mocno nie lupie i mam apetyt, wow u mnie to nowosc:) Wszystkim zycze bezbolowego dzionka:* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 A i jeszcze niedyskretne pytanko, jakie macie wartosci TSH jak nie tajemnica? Mloda teraz po suplementacji ma +- 3 niby jest to w zakresie referencyjnym ale endo twierdza zgodnie, ze w jej wieku (20 lat) powinny oscylowac w granicach 1. Ja np. mam 0.6, M 1.2 wiec to raczej nie po nas spuscizna, generalnie nikt w rodzinie nie ma problemow z tarczyca. Tzn. tesc zmarl na raka tarczycy kilka lat temu ale to inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meggi Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Jak czuje się fatalnie mam powyżej 3. Mój lekarz twierdzi, że w moim wieku (41) nie powinno być więcej jak dwa. Także 3 to zdecydowanie za dużo u tak młodej osoby ... powinna schodzić do 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 No wlasnie. Ona dodatkowo ma straszne wahania az powtarzali wyniki:/ Potrafi jednego dnia miec 2.8 a drugiego prawie 8 co jest prawie niemozliwoscia, a pomylka wykluczona. No nic zobaczymy teraz na tej 50tce jak bedzie. Meg, jak miala skok do 7 z hakiem to normalnie nie moje dziecko, zalamka, jak baba z klimakterium nieznosna a to w sumie fajna i rozsadna dziewczynka:) Dziwi mnie w sumie ze te widelki norm nie sa podane w przedziale wiekowym- odbierasz wynik dziecka - 3 i jako laik patrzysz ze 3, czyli norma, a tu dupa. Niestety tarczyca to nie moj konik hehe*-) chyba musze sie doedukowac by zostac ekspertem i w tej dziedzinie*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 W kwietniu 2,750-dolna granica normy przy 50 Euthyroxu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Czyli blisko nadczynności im niższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Niejola dlatego wspomniałam ze dawki mogą się zmieniac, mam podobnie dziś wynik 2 jutro 11, skoki nie wiem czy są powodowane, lekarz mowil ze tak czasem jest i najgorsze ze dziś moja dawka jest ok a jutro może być już za duza lub za mała*( Tabl anty wg mnie mogą wpływac, ja nigdy nie brałam przed niedoczynnością, ale jak miałam już niedoczynność to po 1 ciąży miałam i tylko kilka udało się mi się wziasc bo wróciły objawy sprzed diagnozy taryczycy, mdlałam, senność i takie tam, kazali odstawić*( wiem o zasadzie ze przy antykoncepcji bedze bierze się od razu wyzasz dawke leku na tarcyce. Nie wiem na ile ma to wpływa w odwrotna strone, ze antykoncepcja wywoluje tarcyce*( Mój wynik ostanio ok 7,2 i spadki do 2,7 przyczyna nieznana*( Tak mam po ok 7 miesiącach po ciąży taki jakiś szał, później się normuje. Dziewczyny u mnie nadal biegunka, co bym nie zjadła mija kilka godz i -mam biegunke, dziwne to, jakas jestem skołowana*( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meggi Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pika mi to na wirusa albo bakterie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pika Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Meggi ja już nie szukam, nie wymyślam co to bo już siły nie mam, ciagle w strachu bo się cos dzieje, poczekam na badania i zobaczymy, jutro konsultacja wiec może się czekos dowiemy*) Niejola nie pisałaś, cos ie stało w swieta? Bóle trzustki? zjadłaś coś, stres? Kurcze najgorsze jak w takie dnie cos meczy*( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basik Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Oj ja mialam przeboje 1 stycznia po wypiciu ... picollo. Brzuch jak 9 mc ciazy a wypilam tylko 2 kieliszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Meggi Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pika teraz ponoć multum żołądkówki...ale faktycznie nie ma co gdybać. Jesteś w trakcie badań i oby w końcu przyniosły odpowiedź, co Ci dolega a w konsekwencji rozwiązanie tego problemu. Bardzo Ci zazdroszczę tej opieki zdrowotnej i podejścia ze strony lekarzy. Tu człowiek jak idzie do lekarza, to czuje się jak intruz. Z jednej strony namawiają na profilaktykę, a z drugiej o wszystko błagasz jak jakiś żebrak. Głupie badanie krwi i już wielkie oczy robią. Pewnie Gaja słyszała o tej aferze u nas, która najlepiej pokazuje ironię służby zdrowia w Polsce. Jest teraz program w celu profilaktyki raka grubego jelita skierowany do pewnej grupy wiekowej i takie osoby idą na kolonoskopię i mają badanie wykonane w ciągu 2 tygodni. Nawet bez jakichkolwiek objawów. Natomiast ktoś chory za przeproszeniem ze sraczką i bólami czeka ponad pół roku nie raz na kolonkę. U mnie w przychodni obecnie są terminy na wrzesień... Co gorsze, często ci, którzy się zapisują profilaktycznie nie przychodzą na badania...a wiadomo, do kolonki nie przygotujesz się z marszu i nie da się na ostatnią chwilę zadzwonić do innego pacjenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niejola Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pika rabalo mnie rowno ponad 2 tyg jak przed ostrym wtedy. Nic nie zjadlam wlasnie, tyle aby nie zdechnac z glodu a i to na przymus bo mdlosci. W swieta nie sprobowalam doslownie niczego oprocz oplatka, sylwestra i nowy rok to samo. Szkoda gadac, bylo - minelo tyle ze to moje drugie a w zasadzie 3 swieta i powtorka z rozrywki a mialo byc tak pieknie:/ Dziewczyny u nas z lek. endo jest dramat, jak na skierowanie to Mloda ma termin za 2- 2.5 roku, szok, w grudniu na 2018 mieli terminy to to olalam. Z prywaciarzami tez nie jest kolorowo, ostatnio na kontrol czekala 7 m-cy a to urlopik jasniepani miala, a to zwolnionko, w koncu sie wk.. ila i pojechala do pobliskiej wiochy na wizyte. Dziewczyny, gdzie my zyjemy:/ toz to 3 swiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Oj dziewczyny nie chciałybyście trafić do przychodni/szpitala w kraju trzeciego świata. Trochę krajów zjeździłam i widziałam tamtejszą „*opiekę zdrowotną”*, jeżeli w ogóle jest. Także u nas nie wcale tak źle*-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Meggi no właśnie czasami sami jesteśmy winni za takie kolejki do lekarzy. Mnóstwo ludzi rejestruje się, po czym nie przychodzi i ma w dupie, albo chodzą dla rozrywki. Także uważam, że wzorem bodajże Czech powinna być choćby symboliczna opłata za wizytę. P.s. Ja na kolonkę czekałam tylko 3 tygodnie. Warto czasami poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja TSH mam pomiędzy 1,2-1,7, raz miałam 2,2 to gin (która jest tez endo) kręciła nosem, że trochę wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pika mi też to wygląda na wirus, albo się czymś podtrułaś. Organizm się oczyszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja opieke mam super, ale np. nie ma ginekloga - endokrynloga*) i musze lazic do 2 lekarzy*) I trochę jest tak jak wam często pisze ze jak nie ma czegos w badanich to oni nie szukają, nie rusza glowa*( Polak bardziej kombinuje , szuka, myśli, a tu nic*) No kurcze co zjem czy wypije to latam do wc*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gaja Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Pika może weź nifuroksazyd. No i pij elektrolity, nawet jak nimi srasz za przeproszeniem, ale zawsze trochę zostanie*-) Mnie w sumie nasza służba zdrowia nie zalazła jakoś za skórę. Jak do tej pory. Do lekarza rodzinnego nie czekam dłużej, jak 3 dni, a jakbym pilnie potrzebowała to tego samego dnia zawsze mogę iść do innego. Do chirurga-proktologa czekałam 4 dni, do dermatologa w m ojej przychodni kazali mi czekać 3 tygodnie (chyba, żebym przyszła o 5 w kolejkę*), ale w przychodni na drugiej ulicy, miałam na drugi dzień. Przez 3 tygodnie to bym się zadrapała na śmierć*-) Najdłużej czekałam na laryngologa, aż 3 tygodnie, ale nie szukałam w innej przychodni, bo mi się nie spieszyło. Do lekarza rehabilitanta już nie pamiętam ile, ale też szybko. Moje 4 pobyty w szpitalu też miło wspominam, na tyle ile szpital można miło wspominać*-) Niedawno mój teść trafił do szpitala i też nie mogę narzekać. Zrobili mu mnóstwo badań w tydzień, a lekarka prowadząca wzbudzała zaufanie i widać było, że się swoimi pacjentami przejmuje. Może miałam do tej pory szczęście i oby mnie w takim razie nie opuściło*-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Do ubiegłego roku u nas było tak ze do lekarza każdego raz na kwartał placilo się za pierwsa wizyte chyba 15e, niby na ich jakiś tam opłaty, to mi dużo wychodzilo, bo kazda wizyta u nowego lekarza to od razu to wpisowe*) Ale już nie ma, na szczęście, a np., nasz dentysta ma tak ze jak się spóźnisz do 15 nim to tylko dzwonią, jak powyżej to naliczają kare, i jak 3 razy się tak nie wstawi to wywalają i wysylaja pismo do ubezpieczalni. Podobnie inni specjaliści u których się czeka na termin badania. To powoduje dyscyplinę i porządek. Meggi ja już nawet nie wiem co opisywac lekarzom bo tyle mam już tych boli i takie dodatkowe dolegliwości ze jak stara baba, sama wiem ze jak tak mowie to brzmi jakbym wymyslala*( Jutro mam wizyte u gastrologa, zobaczymy czy on cos nowego powie, oby bo jak mnie tak odesla do domu to ciężko mi będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pika Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Niejola, przykro mi*( swieta to jednak taki czas ze człowiek chciałby usiasc z rodzina spokojnie i bez bólu, tym bardziej ze tak się cieszyłaś bo dom ukończony, i jakos się wszystko układało*) Bardzo Ci zycze żeby następny taki czas był już udany*) Ja mam takie atrakcje przed wyjazdami do Pl, już się zaczynam bac, bo co jedziemy to mnie lapie jakiś bol i nie mam sił się nawet spakować. Ja jakos w ta moja diagnozę nie wierze, bo już tyle badan a nic nie daja, tylko wykluczają, a pomocy nie mam, wy macie chociza te leki na ibs czy zółc, ja poza ipp nie dostaje nic, bo tu nie ma w praktyce leczenia ibs, i tak na wlasna reke w Pl sobie kupuje i kombinuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Ja w pracy cały dzień,usg znów dziś w pracy-trzustka cała widoczna pięknie,wątroba ok....a ja ledwo żyję,o kant dupy te badania:(co mi po wyniku jak źle czuję się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Basik Opublikowano 9 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2017 Monika nie ma sensu tylko bedziesz sie denerwowac niepotrzebnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Basik,ale czym denerwować?Usg w pracy zrobiłam,częściej po prawej jak wątroba i bark boli,tępy ból:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 Nie wiem co się dzieje...strasznie się boję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika39 Opublikowano 10 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2017 M69 czy Ciebie bolało zawsze tak samo,czy czasem prawa i lewa,albo aż do barku i w plecach?Czy na Was też tak nerwowo te bóle wpływały?One są takie chwilowe i przechodzą,ale się ich boję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi