Gość przemo2710 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Nie wiem czy dobry dział... Mam problem, zakupiłem stabilizator na kolano i za bardzo nie wiem jak go dopasować. Tzn, czy ma być mocno zapięty, luźno i w ogóle... Może mi ktoś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kajka Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 Stabilizator powinien być zlecony przez ortopedę, odpowiednio do Twojego schorzenia. Ja miałam dodatkowo możliwość przymiarki przed zakupem i zostałam przeszkolona jak i na jak długo zakładać, jak często regulować itd. Trudno odpowiedzieć na Twoje pytania. Generalnie- stabilizator nie może się zsuwać czy okręcać wokół nogi- bo nie będzie spełniał swojej funkcji, ale nie może też być zapięty zbyt ciasno-bo zaburzy krążenie.Jak założysz go rano to w połowie dnia najprawdopodobniej będziesz odczuwał już dyskomfort bo noga zawsze troszkę obrzęknie.Dobrze jest wtedy odpocząć z nogą ułożoną wyżej (jak możesz to bez stabilizatora), zrobić ćwiczenia krążeniowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi