Gość Joanna Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Mam 30 lat, niedawno chorowałam na grypę z bardzo silnym kaszlem doprowadzającym do wymiotów. Po chorobie bardzo bolały mnie żebra po lewej stronie u dołu i trochę po prawej, pod piersią. Kilka dni po wyzdrowieniu miałam *wypadek*, po prostu kichnęłam i ból żeber był niesamowicie silny. Obecnie mam trudności z poruszaniem, dźwiganiem i głębokim oddychaniem. Ból jest bardzo intensywny po lewej stronie i coraz bardziej nasilający się po prawej. Czy to możliwe, żebym miała pęknięte żebro bądź jakiś stan zapalny mięśni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Najlepiej udać się do lekarza, który zbada dolegliwosć. Raczej żebro nie pęka pod wpływem kaszlu. Może być to raczej związane z nerwem miedzyżebrowym lub mięśniem międzyżebrowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Joanna Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Dziękuję za odpowiedź, chciałabym się jeszcze dowiedziec jak powinno przebiegać leczenie, czy jest to leczenie farmakologiczne (niechętnie) czy po prostu trzeba przeczekać aż będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sławomir Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 miałem wypadek mam złamane żebro wypuścili mnie od razu z szpitala z szyta głową i złamanym żebrem nie dostałem nic oddycham i lettko boli dostałem tylko kilka dni L4 pracuje fizycznie co mam zrobic co może być powodem tego prosze o kontakt ps . ile należy się L4 na złamanie żebra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof 33l Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 ja tez tak mam boli nawet gdy się śmieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aneta Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 I jak to leczyliscie,?.mam teraz to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kola Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 a jak dlugo to boli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mnie boli już 1,5 tygodnia ...przy kaszlu ,śmiechu, a najgorzej w nocy przy obracaniu. Boli jak diabli. Ponoć jeszcze dwa tygodnie. Na to nic nie da się zrobić.Czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Karolina Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Mam 15 lat i od paru dni kaszle dosc silnie a niedawno pojawil sie bol w zebrach i pod biustem z prawej strony nasiljacy sie przy glebszym wdechu,gwaltownym ruchu albo kaszlu co z tym robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ona Opublikowano 19 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Przeczekac i leki przeciwzapalne brac.Ja mialam strasznie silny kaszel krzy zapaleniu oskrzeli,potem bol po prawej str.zeber-robione mialam rtg klatki piersiowej ktore nic nie wykazalo,bralam zastrzyki z tramalu.Bol wylaczyl mnie calkiem z zycia,mialam stan podgoraczkowy i samopoczucie na 0.4 dni po troszke puszcza,trzeba czasu niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pau Opublikowano 21 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 weźcie Nimesil.. dwa dni i po bólu. Macie zapalenie mięśni międzyżebrowych.. a dziw, że chce Wam się tyle męczyć *P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Justyna Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Ja brałam Nimesil w saszetkach przez 3 doby i nic nie pomogło. Trzeba niestety czasu. I tu się sprawdza powiedzenie *Czas leczy rany*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi