Gość agacik Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Witam, 2 wrzesnia- złamałam reke, na rolkach. W rozpoznaniu-złamanie dalszej cześci kosci promieniowej, szczelina złamania biegnie śródstawowo z oderwaniem częsci promieniowej przy stawie DRUJ, niewielkie grzbietowe przemieszczenie odłamów zasadniczych. Odłamany wyrostek rylcowaty kośi łokciowej. Repozycja bezoperacyjna łapa w gips. po 3 tygodniach zmieniano gips- reka nadawała sie do operacji, ktorej nie wykonano- starajac sie jednak leczyc zachowawczo- załozono gips, na 3 tygodnie, po tym okresie rehabilitacja przez cwiczenia magnesy itp. po 4 miesiacach otrzymałam opinie.. ze leczenie zachowawcze nie przyniosło efektów i trzeba jednk operacyjnie ( brak zgięcia grzbietowego), czy faktycznie tak oepracja ma sens?przeciez to rehabilitacje od poczatku, nie mowiac o kolejnych tygodniach bez prawej ręki.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cobra Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Hej! Zlamalem dalsza czesc kosci promieniowej 19.06.2012r w gipsie a 02.07.2012 operacja i wlozenie plytki narazie jest oki duzo cwiczylem reke rozne cwiczenia sobie wymyslalem bolalo ale jak powiedzial ortopeda trzeba pokonac bol to bedzie si. Reke skladal mi ortopeda Piotr Nawrocki z Poznania polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi