Gość Krzysiek Opublikowano 6 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 Od jakiegos czasu zauwazylem iz lewa strony brzucha mam nieco rozniaca sie od prawej strony. ( tzw wypuklenie ) . Poszedlem z tym na badanie usg jamy brzusznej. Okazalo sie ze moja sledziona jest nieco powiekszona /129x49mm/ o jednorodnej strukturze miazszu. Czy to jest normalne ? Jaka powinna byc norma? Co z tym robic;( ? Mam niecale 18lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 To może być skutkiem stanu zapalnego w organizmie. Należy również wykonać pełne badanie krwi: morfologia z rozmazem ręcznym, CRP, biochemię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 mialem juz badanie krwi nic nie wykazalo powiedzieli rodzice z niecaly rok temu. a moze to byc z przeziebienia badz nadwagi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 Jeśli badania krwi wykonano rok temu, to tym bardziej należy je powtórzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysiek Opublikowano 7 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2009 doktor mi powiedzial ze moge zapasc w ciezka nerwice bo na temat na badan i chorob jestem swirem :( .Ale czy powiekszona sledziona 129x49 to duzo ? powodem moze byc przeziebienie badz nadwaga ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi