Gość Mariusz Opublikowano 21 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Szanowny Panie doktorze , pisze z zapytaniem ponieważ mam problem który nie daje mi spokoju. Mam 30 lat odkąd pamietam miałem okresowe problemy z hemoroidami. Około 3 lata temu problem byl tak poważny ze nie moglem normalnie się wypróżnić lecz zacząłem troche ćwiczyć oraz przestalem jesc tłuste dania aby schudnąć. Od tamtej pory zacząłem stopniowo chudnąć i tak dzis waże 72 kg gdzie wtedy w 2010 roku ważyłem okolo 85kg. Martwi mnie to iż choć nie mam juz objawów hemoroidów tzn. krwanień oraz zaparć to często mam uczucie niepelniego wyproznienia lub musze załatwiać sie 2-3 razy dziennie(na raty) oraz delikatne bóle w podbrzuszu. Czasami po obfitym posilku odrazu mam rozwolnienie tak jakby organizm odrazu oddawal to co przyjął. Jem mało i nieregularnie,żyje w stresie i tak jak pisałem w przeciągu okolo 2,5 roku straciłem około 15 kg masy ciała.Mam prace siędząca.Czy powinienem się obawiać poważnej choroby?Proszę o odpowiedź Wesołych Świąt Z poważaniem Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 P.S - Wypróżniam sie przeważnie regularnie tzn. rano lecz moje stalce są często postrzępione , taśmowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JACEK Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Mialem podobne objawy 1,5 roku temu,schudlem,ponadto zaparcia, mam 42 lata i przeszedlem 3 operacje.Zdiagnozowano chorobe LESNIOWSKIEGO -CROHNA.Radze zrobic kolonoskopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi