Gość aguu Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Wczoraj, tzn. 10.12.12 doznałam urazu śródstopia. Źle stanęłam na stopę, skrzywiła się i od razu powstał obrzęk, zanim doszłam do domu, a doszłam z trudem, miałam wielka gulę na stopie. straszny ból przy ruszaniu stopa i nie mogłam dotknąć w ogóle tej opuchlizny. Dzisiaj jakby trochę mniejsza, ale nadal boli przy stawaniu i poruszaniu stopą. ale opuchlizna i siniak rozprzestrzenia się. Czy to zwykłe zwichnięcie i przejdzie czy lepiej udać się do lekarza? Możliwe jest złamanie czy pęknięcie którejś kości śródstopia? Proszę o szybka odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam! Jak najbardziej możliwe jest złamanie kości. W celu ustalenia rozległości urazu konieczne jest wykonanie zdjęcia RTG i zbadanie przez chirurga lub ortopedę. Powinna Pani niezwłocznie udać się na Szpitalny Oddział Ratunkowy lub do szpitalnej Izby Przyjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AGUU Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 witam, dziękuję za odpowiedź, byłam w szpitalu na IP. Stwierdzono u mnie skręcenie stopy. I dostałam jeszcze skierowanie do Poradni Ortopedycznej. Szczerze mówiąc miałam skręcona stopę juz dwa razy i miałam inne objawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi