Gość ANA30 Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Witam! Mój mąż ma mieć wyciętą tarczycę z powodu raka brodawczakowatego a potem ewentualnie terapię jodem radioaktywnym. Wiem że należy przez okres ok.4 tygodni unikać kobiet w ciąży (jestem w 7 miesiącu) i małych dzieci (mamy 5 letnią córkę). Czy te 4 tyg wystarczą żeby bliskie przebywanie z mężem nie odniosło żadnego wpływu na córkę i nienarodzone jeszcze dziecko i czy lepiej aby przez ten czas mąż mieszkał poza domem czy wystarczy że wyprowadzę się ja i dziecko (praktyczne w każdym domu w rodzinie są dzieci) i w domu nie pozostaną żadne szkodliwe czynniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 Nie powinny pozostać, jednak mąż musi myć się codziennie, zawsze spłukiwać toaletę po oddaniu moczu - nawet 2 razy. Lek wydalany jest z moczem i potem. Oczywiście ważne jest też pranie i zmycie powierzchni łazienki, kuchni wodą przed Pani i dziecka powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi