Gość Sandra Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Od pewnego czasu mam podwyzszone tetno od 90 do 105.Cisnienie 110 na 70.Mam 45 lat.Prowadze uregulowany tryb zycia.Odczuwam klucia w okolicy serca i dusznosci.Lekarz zrobil mi ekg gdzie tez widac przyspieszona prace serca i dal mi skierowanie na rtg klatki piersiowej.Oto moj wynik Pola plucne bez zmian naciekowych.Rysunek plucny niezmieniony.Sylwetka serca nie powiekszona w wymiarze poprzecznym.Cien srodpiersia nie poszerzony.Lewa kopula przepony uniesiona-relaxatio.Prosze o przetlumaczenie mojego wyniku.Czy powinam wykonac inne jeszcze badania?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Być może ma Pani odczyn zapalny w obszarze lewej kopuły przepony, poraża on przeponę i pobudza serce do działania. Większy przepływ krwi kompensowany jest jej niższym ciśnieniem. Proponuję oznaczenie CRP, lipazy i amylazy z krwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mike Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 zrób badania na poziom hormonów tarczycy - nadczynność tarczycy i podwyższony poziom jej hormonów mogą powodować podwyższoną akcję serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi