Gość Grażyna Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam wszystkich jestem tu nowa, i szukam pomocy , informacji. od prawie 2 lat mam jakieś dziwne ataki objawiają się tym że najpierw dopada mnie bardzo silny ból głowy który promieniuje od tyłu głowy do pasa senność, jest mi słabo i nagle paraliżuję mi nogi a ręce wykręca i potem paraliżuję nie mogę oddychać ból przy tych atakach jest nie do opisania. Lekarze wmawiają mi tężyczkę i nerwicę tylko że badania laboratoryjne wykluczyły tężyczkę a psychiatra wykluczył nerwicę, ale lekarze upierają się przy swoim mimo ze mają wyniki badań i opinię psychologa i psychiatry. dodam jeszcze ze 2 tyg temu wykryto u mnie naczyniaka w kręgosłupie szyjnym w trzonie C6. Jeżeli ktoś wie co mi może dolegać to proszę o odpowiedz bardzo mi na ty zależy... POZDRAWIAM Grażyna Prociw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Nie napisała Pani nic o neurologu, neurochirurgu, opisane objawy dokładnie pasują do lokalizacji zmiany w podanej lokalizacji. Najprawdopodobniej będzie zaproponowane leczenie operacyjne jeśli te napady przeszkadzają Pani znacznie, lub nasilają się. Proszę kontaktować się z neurologiem lub neurochirurgiem(lepiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grażyna Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2012 Witam ponownie dziękuję bardzo za odpowiedz, Jeżeli chodzi o neurologa to oczywiście byłam i skierował mnie do szpitala miejskiego w Gdyni ale mnie nie przyjęli na oddział ani nie zrobili żadnych badań, tylko stwierdzili ze mam się leczyć u swojego neurologa, mój neurolog natomiast podejrzewał padaczkę. Mam jeszcze jedno pytanie czy ten naczyniak może się przerzucić na inne organy i czy tego typu naczyniaki mogą być złośliwe, i jak to można zbadać czy będę musiała przechodzić biopsję zeby pobrać wycinek do badania.. Proszę o szybką odpowiedz.... Z.P POZDRAWIAM Grażyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2012 Objawy wskazują, że naczyniak nie rośnie szybko, mało prawdopodobne aby zagrażał Pani w inny sposób niż w danym miejscu. Proszę nie zaniedbać sprawy i szukać pomocy (porady) u neurochirurgów - najlepiej z badaniami obrazowymi w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi