Gość Natalia Opublikowano 14 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Dzien dobry ,mam 16 lat i juz bede miala 2 operacje ,moja 1 operacja byla taka ze wykryto mi 6cm torbiela na jajniku+wyrostek ,zostalam zoperowana ,bole w pachwinie ciagle byly takie same po 6msc okazalo sie ze mam przepuchline w pachwinie i znow musze isc na operacje.Operacje mam za 2tygodnie ,w pachwinie tam gdzie mam przepuchline po prawej stronie czuje tak jaby bulgotanie czy cos sie z ta przepuchlina gorszego dzieje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lek. Jacek Ławnicki Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Witam! Najprawdopodobniej wyczuwalna zmiana jest zawartością worka przepuklinowego, która uwidacznia się na skutek napinania mięśni. Jest to jeden z objawów przepukliny pachwinowej. Jeśli nie występują inne objawy to nie ma powodu do niepokoju. W przypadku nasilenia dolegliwości lub wystąpienia innych objawów należy skonsultować się z lekarzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi