Gość Eryk Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam Szanowne grono, Doznałem skręcenia stawu kolanowego. Otrzymałem wyniki badań MRI. *MRI stawu kolanowego lewego w sekwencji SE w obrazach T1,Pd i T2- zależnych trzech płaszczyznach - strzałkowej, czołowej i poprzecznych. WYkonano badanie w obrazach z saturacji tłuszczu. Struktury kostne stawu kolanowego bez zmian obrzękowych. Ślad płynu w zakresie szpary stawowej, płyn w zchyłku nadrzepkowym szerokości do 8mm. Cechy lateryzacji i bocznego przyparcia rzepki, chrząstka zarzepkowa o nierównych zarysach z widocznymi ubytkami w jej obrębie (Se3-Im14)- cechy chondropatii III/Iv stopień. Chrząstki na powierzchni kości udowej i piszczelowej o gładkich zarysach prawidłowe. Łękotka boczna oraz przyśrodkowa bez zmian. Wiązadła krzyżowe (przednie i tylne), poboczne (piszczelowe i strzałkowe) oraz wiązadła rzepki o zachowanej ciągłości i prawidłowo niskiej intensywności sygnału* Podstawowe pytanie jest takie, czy niezbędna jest artroskopia ? Kolejne to co z moim kolanem ? Za odpowiedź z góry ogromnie dziękuję. strażak lat 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eryk Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Już nie potrzeba. Wszystko wiem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi