Gość Krystyna z małopolski Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Mam 40 lat. Mam autoimmunologiczne zapalenie wątroby ANA+ i ANA2+. Teraz czekam na wizytę w poradni immunologicznej na dalsze badania. Do tego jeszcze zrobiłam dzisiaj gastroskopię, którą zalecił mi lekarz chirurg bo byłam do niego skierowana z moimi bólami w nadbrzuszu. Wykryto u mnie przepukline rozworu przełykowego i rozlane zapalenie błony śluzowej żołądka. Sluzówkę żołądka w całości mam przekrwioną, odźwiertnik przekrwiony obrzękły. Do jakiego lekarza mam się udać z tym wynikiem? Mówiono mi, bym się udała do chirurga, ale nie wiem czy on się zajmuje tymi sprawami. Jaką powinien mi postawić diagnozę i jakie leki? Czy powinnam stosować dietę? Słyszałam, że herbata z dziurawca i pokrzywy leczą stany zapalne żołądka, czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2008 Najlepiej udać się do gastrologa ewentualnie poradni gastrologicznej. Trzeba ustalić przyczynę zmian i włączyć leczenie. Oczywiście zalecana jest odpowiednia dieta. Ogólne zalecenia to: 5 niewielkich objętościow posiłków dziennie zjedzone w spokoju, żywność lekkostrawna i niewzdymająca, unikanie potraw ostrych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bartek Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 JA BYŁEM Dziś na gastro, wykryto u mnie przepuklinę rozworu przełykowego. lekarz zalecił mi dietę lekkostrawną, bez - owoców, soków owocowych, napojów chemicznych typu nes tea itp., gazowanego, wina,. ale co ja mogę jeść? ma ktoś pomysł na dietę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maria Opublikowano 21 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 Powinna pani dostac skierowanie do gastroenterologa ,takimi chorobami wlasnie zajmuja sie specjalisci gastrolodzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi