Gość Ilona Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Witam Moje schorzenie jest dla mnie dość wstydliwe, więc wolałabym uniknąć wizyty u lekarza i zaczęłam przeszukiwać internet. Chodzi mianowicie o guzek w okolicach odbytu. To moje nieszczęscie pojawiło się w ciągu jednego dnia, następnego dnia wieczorem wypadł z niego skrzep i sporo jasnoczerwonej krwi. Jednak nie zniknął. Guzek nie boli, nie piecze, nie swędzi. podczas siadania czy chodzenia czuję ze *coś* tam jest. Obawiam się ze podczas pobytu np. w pracy mogę zalać się krwią bo znowu *pęknie*. Czy jeśli już z niego wyleciało sporo krwi to on nie będzie krwawił??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość S , 23l. Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2012 To tzw. zakrzepica okołoodbytnicza. Bardzo dobrze że pękł , skrzep wyleciał. Krwawić niekiedy może... Możliwe że ten skrzep się do końca nie oczyścił... Puki co stosować diete bogatoresztkową (wysokobłonnikową) - warzywa , owoce , minimum 2-3 litry wody niegazowanej dziennie , pić siemie lniane chociaż szklanke dziennie (leczy odbytnice) zero słodyczy i wszelkich produktów zapierających http://zaparcia.org/dieta-bogatoresztkowa/ Okolice odbytu po każdym wypróżnieniu przemywać zwykłą wodą (lepiej zimniejszą) - żadnych mydeł , balsamów itp. , następnie wysuszyć. Z dnia na dzień guzek powinien być mniejszy a po ok 3-4 tygodniach powinien zniknąć całkowicie. Ja co prawda radziłbym iść do proktologa (który pewnie powiedziałby to samo albo próbował z zabiegiem wycięcia bądź nacięcia tego guzka) ale lekarz to zawsze lekarz. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia. Proszę pisać jakby coś się działo na plus bądź odwrotnie (bo i tak niestety może być) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ilona Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Masz rację, u lekarza wprawdzie nie byłam, ale to co napisałeś sprawdza się. Otóż po około 4 dniach przestałam go czuć przy chodzeniu lub siedzeniu, a po upływie 2 tyg. zniknął tzn. nie jest wyczuwalny , nie ma zgrubienia. Mam wrażenie .że został po nim coś jakby nadmiar skóry,ale mam nadzieję że z czasem się *wsyśnie*. Guzek delikatnie krwawił (kropelka krwi na papierze toaletowym). Zastanawia mnie natomiast przyczyna..... Czy niewygodne majtki mogą być sprawcą???? Tego dnia , gdy mi TO wyszło, nosiłam niewygodne choć bardzo seksowne stringi -bo nic innego nie przychodzi mi do głowy... -nie mam problemów z wypróżnianiem -nie prowadze siedzącego trybu życia - nie nadużywam alkoholu -piję dużo płynów -nie siadam na betonie -nie uprawiam seksu analnego jednym slowem dbam o swoją pupę Na wszelki wypadek wyrzuciłam te majtki :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dominika Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Ja tego paskudztwa nabawiłam się robiąc sobie *ujedrniające *prysznice na tyłek, naprzemian zimna i gorąca woda, nigdy do tej pory nic mi się nie działo, a teraz nagle, masakra , jutro proktolog:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodano Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Zobacz odbyt choroby zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/odbyt-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi