Gość Angelika Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 Witam. 6 dni temu, spadłam ze schodów na prawą stopę. Boli mnie od zewnetrznej strony, ale również pojawił się ból tuż nad kostką który po lekkim ucisku bardzo się nasila. Zauważyłam również , że boli mnie bardzo ścięgno w 2 miejscach, też przy ucisku ale już lekkim i utrzymuje się do 20 minut. Na stopie nie pojawiła się opuchlizna , jedynie obok kostki minimalnie, co do ściegna to jest w tych 2 miejscach . Stosowałam już żel traumon, ketonal i niestety ból ścięgna nie mija. Proszę o radę . Z góry dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 30 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Witaj! Najprawdopodobniej dolegliwości bólowe są efektem urazu, który powstał na skutek upadku ze schodów. W celu określenia rodzaju kontuzji powinnaś udać się do specjalisty ortopedy. Być może konieczne będzie unieruchomienie kończyny. Jeśli będziesz zwlekać z wizytą u lekarza to dolegliwości bólowe mogą ulec nasileniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi