Gość mateusz Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Witam, Od 22 sierpnia mam różne objawy ze strony dolnych dróg moczowych (częste parcie na pęcherz, szczypanie etc.). Byłem najpierw na pomocy świątecznej z tym i lekarz przepisał bioracef i badania moczu. Antybiotyk nie pomógł, ale wyniki badania moczu wyszły bardzo dobre. Poszedłem do swojego lekarza, przepisał mi nolicin. Trochę pomogło, ale nie ustąpiło do końca. Byłem u niego wczoraj i dał mi na *doleczenie* trimesan i żurawinę. Kilka dni temu (jeszcze przed drugą wizytą u niego) zaczęły się słabe bóle w okolicy lędźwiowej (co ciekawe, gdy intensywnie myślałem nad tym, czy mnie nie bolą nerki, to wtedy się to pojawiło...). Powiedziałem o tym lekarzowi, podotykał, obstukał, ale nic mnie nie zabolało, więć stwierdził, że to nie od nerek. Od wczorajszego wieczora jednak bóle są nieco silniejsze, a przede wszystkim pojawiły się jakby takie fale gorąco, które raz są w okolicach lędźwiowych, a raz nawet przy łopatkach, czy generalnie znacznie powyżej lędźwi. Lekarz powiedział, że mam przyjść na kontrolę za 10 dni. Czy powinienem pójść wcześniej? I od czego mogą być te bóle? (zaznaczę, że od wczoraj wieczorem nie mam w zasadzie kłopotów z pęcherzem...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Witaj! Jeśli doszło do nasilenia dolegliwości bólowych to powinieneś udać się do lekarza. Być może zakażenie ma charakter wstępujący i rozprzestrzeniło się do wyższych partii układu moczowego. Nieleczone zakażenie może skutkować powikłaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi