Gość Gabriela Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Od miesiąca zauważyłam zmiany w wyglądzie oraz strukturze blizn wieloletnich na mych ciele.Zmiany polegają na wyczuwalnym zgrubieniu a jedna -najbardziej wystawiona na działanie słoneczne jest zaczerwieniona. Zmiany pojawiły się po wakacjach w Bułgarii, do tego od kilku miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne. Pod pachą mam rozległą bliznę po operacji z dzieciństwa i pojawiło się wyczuwalne zgrubienie na szwach dosyć niepokojące, ponadto w kroczu po nacieciu porodowym również wyczuwam zgrubienie miejsca nacięcia i zeszycia (poród 18lat temu). Zastanawiam się czy powinnam się niepokoić czy moze jest to chwilowa reakcja. Oprócz w/w czynników (słońce i tabl.anty.) nic nie zmieniłam w swoim życiu. Proszę o odpowiedź .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Po pierwsze przy tabletkach nie powinno sie opalac bo moga sie porobic przebarwienia czy wlasnie bruzdy. Ja bym tego nie ruszala poczekaj ze 2 tygodnie czy to sie zmniejsza jesli nie warto pokazac sie dermatologowi bo moze tak zostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi