Gość Mikołaj Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Miałem artroskopie kolana, w karcie informacyjnej podali, że mam całkowite wewnątrzpochewkowe uszkodzenie ACL (co to znaczy?). Natomiast w *Zastosowaniu leczenia* napisali iż miałem kikutowanie ACL, czy to oznacza koniec operacji ? Czy czeka mnie jeszcze jedna artroskopia lub operacja wiązadeł ACL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olek Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Masz rozerwane włókna ACL. Kikutowanie to wywalanie tego, co przeszkadza w stawie. Jeśli myślisz o sporcie i chcesz uniknąć zmian zwyrodnieniowych, to musisz wykonać rekonstrukcję ACL metodą artroskopową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikołaj Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 a czym się różni zerwanie od wewnątrzpochewkowego całkowitego uszkodzenia ACL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Olek Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zerwanie to całkowite rozerwanie i brak ciągłości, a Twoje uszkodzenie oznacza, że więzadło prawdopodobnie zachowało ciągłość, ale jego włókna są ponaciągane i rozszczepione, przez co także nie może pełnić swojej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mikołaj Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 dziękuje bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi