Gość justyna Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Witam, Mam pytanie, otóż jestem w 6 miesiącu ciąży i chirurg stwierdził u mnie przepuklinę pachwinową na razie odprowadzalną. Jaka jest szansa na wykonanie cesarskiego cięcia, jeśli już miałam jedną cesarkę? Powodem pierwszej był brak postępu akcji porodowej, (podobny problem wystąpił dwukrotnie u mojej mamy) i czy lekarz ma prawo odmówić mi rozwiązania poprzez cesarskie cięcie w tym konkretnym przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Szanse na ponowne cięcie cesarskie są duże. Należy skonsulotwać się jeszcze z lekarzem chirurgiem, który tą przepuklinę stwierdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość justyna Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2009 Chirurg stwierdził przepuklinę i oznajmił, że żaden lekarz nie powinien odmówić mi drugiego cesarskiego cięcia. Jednak decyzja zawsze należy do lekarza ginekologa, który będzie mnie przyjmował na oddział w chwili porodu - ponawiam pytanie - czy lekarz ginekolog pomimo zaleceń chirurga może mi odmówić cesarskiego cięcia w takim przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi