Gość Rafał Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Miesiąc temu miałem usunięty guzek z powieki oka. Guzek miałem przez wiele lat jednak ze względów estetycznych postanowiłem go w końcu usunąć. Lekarz przekazał tkankę do badania hist. Po czterech tygodniach otrzymałem następujący wynik: 1. Neuronaevus compositus activatus. Excisio completa. Procedury : Y90.901 x 1 Bardzo proszę o polską interpretację wyniku badania. Pytanie też co oznacza w/w procedura? Czy to jakieś konkretne zalecenia czy tylko numerek czynności wykonanej przez zakład patomorfologii przy szpitalu? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Witaj! Tłumaczenie brzmi: Znamię nerwowe złożone aktywne. Wycięcie kompletne. Kod procedury oznacza badanie histopatologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi