Gość ania Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Witam! Mam pytanie dotyczące mojego Ojca. Tata ma już 76 lat nie doznał żadnego urazu a od pewnego czasu puchną mu kostki obu nóg i wokół palców.Niestety nie mogę go doprosić żeby poszedł z tym do lekarza, czy mógłby ktoś mi podpowiedzieć od czego to może być i ewentualnie co robić żeby tak opuchlizna zeszła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witaj! Występowanie obrzęków, szczególnie u starszych osób może wiązać się z występowaniem wielu chorób. Dolegliwości mogą być związane m.in z chorobami nerek, niewydolnością krążenia, problemami z wątrobą. Powinnaś przekonać ojca, żeby udał się do lekarza. Z pewnością ten objaw nie powinien być zlekceważony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi