Skocz do zawartości
eChirurgia.pl

Opuchnięta żołądź penisa przy stulejce

Gość Maciej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 15 lat.Chodzi o mojego penisa. Około pół roku temu byłem u lekarza rodzinnego, ponieważ chciałem skierowanie do urologa, bo byłem w 100% pewny że mam stulejkę (nie mogłem nigdy ściągnąć napletka), lecz lekarz rodzinny, zrobił to tak jakby na siłę i ściągnął napletek. Przepisał mi maść 2x *Pimafucort*, i miałem przemywać żołądź szarym mydłem i smarować później tą maścią. Żołądź na początku mnie strasznie bolał (chyba grzybica, widoczne były białe plamki), lecz po tygodniu takiego mycia i smarowania tą maścią ból zdecydowanie się zmniejszył, lecz nie znikł całkowicie. Napletek teraz ściąga się bez problemu w stanie spoczynku, lecz gdy penis jest w wzwodzie, to ściąga się ale i zawsze zostaje tam 1mm na górze, bo na dole ściąga się całkowicie. Próbowałem tak, że ściągałem napletek w stanie spoczynku, i doprowadzałem penisa do wzwodu ze ściągniętym napletkiem, wtedy było wszystko ok. Zauważyłem, że ten 1mm żołędzia co zostaje, gdy chcę ściągnąć napletek gdy penis jest w zwodzie, jest tak jakby opuchnięty.. Jest fioletowy.I smaruje tą maścią cały czas, lecz dalej zostaje ta część żołędzia fioletowa. I mam pytanie do ekspertów - Co robić?

Witaj! Twój opis może sugerować, że doskwiera Ci częściowa stulejka. Powinieneś ponownie udać się do lekarza rodzinnego, który wystawi skierowanie do chirurga dziecięcego. Specjalista oceni prawidłowość budowy prącia. W razie wykrycia nieprawidłowości zostanie zaproponowane odpowiednie leczenie.