Gość Kamila Opublikowano 25 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam proszę o interpretacje wyniku kalcytoniny mam 25 lat i 3 guzki na tarczycy mój wynik *80 a norma *120 dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Witaj! Przytoczony wynik poziomu kalcytoniny jest prawidłowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Stwierdzono u mnie nadczynność tarczycy oraz wole guzkowe toskyczne, chociaż w wyniku biopsji opisano,że jest nietoksyczne.Czy w przeciągu kilku miesięcy mogło z wola nietoksycznego przejść w toksyczne? Mam też skierowanie na jod radioaktywny. Mam obawy ponieważ źle reaguję na leki, miałam już wstrząs i zapaść po adrenalinie. Poza tym oprócz wola nie mam żadnych objawów nadczynności. Proszę o radę. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi