Gość Łukasz Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Witam, moim problemem jest ból przy prostowaniu w *środkowym* stawie palca środkowego oraz serdecznego prawej ręki. Z czego ten pierwszy mocniej doskwiera. Ból odczuwam od kilku tygodni, zazwyczaj po przebudzeniu się, oraz po dniu, gdy w ręce mocno trzymałem jakieś przedmioty. Bóle zaczęły się od czasu kiedy zacząłem pracować na budowie. Prędzej prowadziłem raczej biurowy tryb życia, zatem mój organizm nie był przystosowany do długotrwałej i siłowej pracy. Nie zauważyłem opuchlizny na obu palcach, mogę je zginać, lecz problem występuje gdy mam je wyprostować- nie zawsze się to uda za pierwszym razem. Po jakimś czasie ból przemija i nie doskwiera przez jakiś czas. Czasami w pracy przy trzymaniu np. młotka czuję osłabienie ręki i delikatne drętwienie. Prosiłbym o możliwą identyfikację problemu, oraz czy niezbędna jest wizyta u specjalisty. Z racji trudnej sytuacji finansowej wolałbym uniknąć opuszczenia pracy, lub też w gorszym przypadku- przejścia na chorobowe z przyczyn w/w. Czy wystarczyłoby stosowanie jakichś maści? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi