Gość A Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam, prawie dwa lata temu mialem zabieg (metoda liechtensteina). Przepuklina byla duza. Po operacji lekarze mnie zapewniali, ze wszystko wroci do normy, ze skora sie sciagnie i wszystko sie wyrowna. Przez rok bylo dobrze, ale moszna zaczela sie rozciagac, skora wisi i jest coraz gorzej. Wydaje mi sie ze to moze byc wina tego, ze przybralem pare kilogramow na wadze i ogonie caly troche przytylem - ale pewnosci nie mam. Bylem u chirurga, zbadal mnie i zapewnil ze nawrotu przepukliny nie ma i ze wszystko jest dobrze (jesli chodzi o przepukline). Ale juz mi nie odpowiedzial na moje pytanie o wiszaca skore. Ani chirurg, ani internista nie udzielili mi informacji dokad mam sie udac z tym problemem. Bardzo prosze o pomoc, bo to jest dla mnie ogromny problem. Widac wypuklosc przez spodnie, wyglada to jakbym znow mial przepukline. A ja wykanczam sie nerwowo (spojrzenia ludzi, ogromny dyskomfort). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witaj! Jedyne co można w tej sytuacji doradzić to wizyta u innego specjalisty w dziedzinie chirurgii, który wykaże zrozumienie Twojego problemu. Najprawdopodobniej konieczny będzie kolejny zabieg w celu usunięcia nadmiaru skóry moszny. Istnieje prawdopodobieństwo, że taki zabieg nie będzie mógł być refundowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi