Gość Tomasz Opublikowano 12 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam. Mam 29 lat i jakieś 3 lata temu znalazłem w górnej części lewego jądra grudkę przypominającą ziarenko piasku wielkości ok. 1 mm. Grudkę mogłem wyczuć tylko w pozycji leżącej. W dotyku była twarda. Dotykanie powodowało tępy ból, który przy mocniejszym uciskaniu ustawał dopiero po paru godzinach ale od samości grudka nigdy nie bolała. Ostatnio wyczułem, że grudka powiększyła się do rozmiarów ok 2-3 mm i nadal jest twarda i tylko przy dotykaniu powoduje ból. Dodam, że grudkę wyczuwam u samej góry lewego jądra (nieco z boku). Na prawym jądrze nic takiego nie wyczuwam. Co to może być? Czy może to spowodować pogorszenie płodności? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Witaj! To bardzo nierozsądne, że zwlekasz z wizytą u lekarza przez tyle lat. Powinieneś niezwłocznie udać się do poradni urologicznej. Konieczne będzie wykonanie USG jąder. Wyczuwalna zmiana może być żylakami powrózka, wodniakiem jądra lub inną zmianą nowotworową. Niektóre schorzenia w obrębie jąder mogą się wiązać z pogorszeniem płodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tomasz Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Dziękuję za odpowiedź. A które z wymienionych potencjalnych schorzeń jest najbardziej prawdopodobne: żylaki, wodniak, czy zmiana nowotworowa? Czy samodzielnie mogę się przebadać aby którąś z tych chorób potwierdzić lub wykluczyć? Bardzo proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość a Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Samodzielnie nie ponieważ potrzebne jest doświadczenie i wiedza. Z kąd jesteś to może dam Ci wskazówki gdzie się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 24 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2012 Witam, szanowny Panie Tomaszu - czy udało się Panu dowiedzieć co Panu dolega? Wczoraj na swoim prawym jądrze odkryłem dokładnie to samo* *ziarenko* piasku, twarde, przy uciskaniu tępy ból.. na nieszczęście jestem teraz za granicą :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Artek Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 jak najszybciej wizyta u urologa,oraz badanie USG --- u mnie to był nowotwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniel Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 Okazało się, że to nic poważnego - zwapnienie na powłoce jądra. Dowiedziałem się, że owa grudka może się powiększyć i nie nalaży się tym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Mam na prawym jondrz e jak by zwir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonim Opublikowano 21 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Wie ktoś co to kuwa jest też mam to samo na prawym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fg Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Choroby jąder zdjęcia http://www.bolimnie.com/anatomia/jader-jadra-choroby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jakub Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Też ma na prawym jądrze i niestety już rośnie. Wiem dlaczego ponieważ jak ma się węzły chłonne powiększone od 6 miesięcy szyjne to rośnie w pachwinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi