Gość Darek Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam. Moje pytanie dotyczy powiększonygo węzła chłonnego na szyi. Otóż mam 23 lata i odkąd pamiętam prawy węzeł chłonny ma długość ok. 3-4 cm. Lekarz ogólny który kiedys zwrócił na to uwagę, po usłyszeniu że mam go tak długo przestał sie nim interesować. Ostatnio przypadkiem dowiedziałem się że powiekszony węzeł chłonny może świadczyc o nowotworze. Co powinienem zrobic? Dodam, że raczej nigdy nie miałem żadnych dolegliwości w związku z tym węzłem. Dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Przede wszystkim należy wykonać usg. można taki węzeł chłonny pobrać do badania histologicznego. Wtedy otrzyma Pan ostateczny wynik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Darek Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jak wyglada takie pobranie węzła chłonnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość haemophilus Opublikowano 4 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Pobranie węzła chłonnego wykonuje chirurg. Wykonywane jest niewielkie nacięcie skóry i pobrany zostaje węzeł chłonny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monika Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Panie Doktorze od okolo tygodnia wyczulam na szyi powiekszony wezel chlonny cos w rodzaju gulki ok pol do centymetra,niebolesny,przesuwalny,nie bylam ostatnio chora przeziebiona ,nie chudne,jestem w dobrej kondycji,ok 4 miesiecy temu mialam badania krwi-profilaktycznie,wszystkie wyniki prawidlowe.Co to za gulka,co powinnam zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi