Gość Filip Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Witam Mam taki problem.. Otóż urodziłem się ze stopą Końsko-Szpotawą.. Jestem po licznych operacjach i wszystko jest w jak najlepszym porządku poza łydkami.. Łydka w *chorej* nodze jest dużo mniejsza. Na stronach od Chirurgów Plastyków znalazłem takie metody jak implanty, albo zabieg Macrolane.Czy jest możliwość refundacji NFZ takiego zabiegu z racji tego że wada jest wrodzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Witaj! Najczęściej tego typu zabiegi, jeśli nie mają wskazań medycznych a jedynie estetyczne, nie są refundowane przez Narodowy Fundusz Zdrowia. Warto jednak udać się do oddziału NFZ w celu uzyskania informacji na temat tego konkretnego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi