Gość Michal Opublikowano 30 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Witam , dziś mialem nie fortunny wypadek , uderzyłem palcem od nogi w płytke , pojechalem do lekarza i dowiedziałem sie ze jest to złamanie z przesunięciem , lekarz nastawiał palca i kazał iść na zdjęcia gdy je zrobiłem , pielęgniarka powiedziała zeby sie zgłosić w poniedziałek , istnieje taka możliwość ze będą mi go nastawiać operacyjniee , czy po takim złamaniu długo trzeba chodzić z usztywnionym palcem , 28 lipca mam wesele czy palec dojdzie do siebie ? Czy będe mógł normalnie chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Zapomniałem dodać ze jest to mały palec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Witaj! To ile będziesz musiał chodzić z usztywnionym palcem zadecyduje lekarz na podstawie zdjęcia RTG po zabiegu repozycji. Wydaje się jednak, że do 28. lipca złamanie powinno się zagoić, oczywiście jeśli będziesz się stosował do zaleceń lekarskich oraz nie będzie komplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 2 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Bardzo dziękuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał Opublikowano 9 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Mam jeszcze jedno pytanie , byłem dziś w szpitalu robiłem zdjęcie , i lekarz powiedział ze widać zrost , długo kość bd sie zrastać by móc normalnie chodzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witaj! To, że widać zrost jest bardzo dobrym objawem. Nie można jednoznacznie określić kiedy wrócisz do pełnej sprawności. Najlepiej zapytaj o to lekarza podczas następnej wizyty kontrolnej. Lekarz zna pełną historię choroby oraz ma do dyspozycji aktualne wyniki badań i na tej podstawie może określić przybliżony termin zakończenia leczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi