Gość Elzbieta Opublikowano 29 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Witam serdecznie . Jestem po tyreoidektomii tarczycy z powodu ca brodawk,0.3 mm , wyciętego w całości płata, guzek otorebkowany , bez przerzutów na węzły chł/ i już po I 131 jodu radioakt./ podano mi 73,9 mCi radiojodu /. Dziś otrzymałam wyniki i proszę o ich rozszyfrowanie , : Badanie: AbTg t - wynik 25,572 U/ml poniżej 60 U/ml AbTPO - wynik :39,722 U/ml poniżej 60 U/ml Tyreoglobulina wynik: 3.013 ng/ml ponizej 70 ng/ml dodam, że miałam reoperację tarczycy. W scyntygrafii całego ciała nie uwidoczniono za wyjątkiem okolic kikutów zmian świecących, jodochwytnośc wyniosła 2,4%. Proszę mi napisac czy te wyniki są dobre? dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witaj! Wszystkie przytoczone wyniki są prawidłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi