Gość Greta Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam. Tydzień temu w czwartek spadłam ze schodów. Co prawda było ich tylko 5 no ale... mam teraz ogromnego krwiaka na pośladku a w środku (tam gdzie się uderzyłam) jest normalnie w kolorze skóry. I także w tym miejscu wyczuwam zgrubienie. Czy to normalne przy tego typu urazach? To zgrubienie zniknie razem z krwiakiem czy powinnam iść do lekarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adrian L. Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 krwiak zniknie lecz prosze z tym zgrubieniem udac sie do lekarza podejrzewam tłuszczaka lecz nie moge w 100% powiedziec dokładnie . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greta Opublikowano 17 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 to raczej nie tłuszczak bo ten guz nie jest miękki i w ogóle go nie widać. jest wyczuwalny tylko przy dotyku i zrobił się dopiero jak obiłam pośladek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Witaj! Opisana zmiana może być krwiakiem, zmianą która wytworzyła się po zejściu krwiaka lub też obrzękiem miejsca uderzenia. Jeśli guzek nie ustąpi lub nie ulegnie zmniejszeniu w ciągu kilku najbliższych dni to konieczna będzie wizyta u lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi