Gość JUSTYNA Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Mam takie pytanie :Mam 25 lat i boli mnie już 2 miesiące nad lewą piersią bliżej środka tz nie pierś ani serce tylko te kości żebrowe z przodu tam w środku po naciśnięciu nie boli tylko podczas ruchu.Jest to ból taki jakby ciągnący promieniujący ku pachy i jednocześnie boli też nad lewą łopatką.Nie przewróciłam się ani nie uderzyłam w to miejsce.Po lekach przeciwbólowych nic nie przechodzi.Byłam u lekarza rodzinnego i przepisał takie leki Tolperis vp, Nimesil i maść Butapirazol ale nic po tym nie przestało boleć.Co to może być ? Czy to może być nerwoból,czy jakieś zapalenie czegoś czy może mogłam się przestawić ? Podkreślam że boli tylko podczas ruszania się więc nerwoból to myślę nie za bardzo może być.Bardzo proszę o odpowiedz z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Witaj! Jeśli ból występuje podczas ruchu to można przypuszczać, że patologia występuje w obrębie układu kostno-stawowego. Być może doszło do jakiegoś urazu, który nie może wygoić się samoistnie lub występuje przewlekły stan zapalny. Tego typu bóle mogą być również związane z refluksem żołądkowo- przełykowym. Najlepiej będzie jeśli ponownie udasz się do lekarza rodzinnego. Najprawdopodobniej uzyskasz skierowanie do specjalisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi