Gość MARCIN Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Dzień dobry. Mam 33 lata (mężczyzna). Mam problem z żołądkiem. Od jakiś 2 mcy odczuwam pieczenie i coś w rodzaju ciężaru w okolicach żołądka. Co 2-3 tyg pojawiają się mdłości a następnie dochodzi stan podgorączkowy (do 38C) - gorączka i mdłości mijają, ale pojawia się biegunka. Wszystko powtarza się co 203 tygodnie. Leczyłem się nifuroksazydem i bez efektu. Lekarz przepisał Xifaxan (3x200mg przez 8 dni) - niestety, objawy znów nawracają, ale bez gorączki. Dochodzi do tego to, że w okresach poza biegunkowych mam dwa wypróżnienia dziennie (kał prawidłowego koloru, bez widocznej krwi czy śluzu). Perystaltyka bardzo nasilona i ogromne wzdęcia. Wykonałem USG brzucha (w normie) i badania krwi (morfologia, OB, ALT, fosfataza zasadowa, bilirubina, TSH) i moczu - też norma. Wykluczyłem lamblie. Test z kału na obecnośc H. pylori ujemny. Jestem leczony pantoprazolem (3x20 mg), ale objawy się utrzymują. Rok temu miałem gastroskopię i stwierdzono wygaszony stan zapalny bł. sluzowej oraz jej przekrwienie, a także niewielki refluks żoładkowo-przełykowy i niedomykalność odźwiernika. Kolonoskopia była w normie. Co robić dalej? Proszę o jakieś sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość d Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Jak co 203 tygodnie to spoko..... :-) Xifaxan to lek na jelita, więc żołądek jest nadal nieleczony.Rozumiem,ze ten lekarz to gastrolog?? Jesli nie to trzeba się wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MARCIN Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Co 2-3 tygodnie rzecz jasna:) Ten lekarz to internista, ale nie gastroenterolog. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dr Opublikowano 16 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 No to do gastrologa tzra powędrować..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi