Gość dorota Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2012 Witam 13/04 miałam wykonane cesarskie cięcie po nieudanej próbie porodu naturalnego ( przy rozwarciu 8 cm okazało się że dziecko jest odwrócone tważą do wyjścia). wszystko odbyło się prawie dobrze. Prawie dlatego, że po dziesięciu dniach 23/04 poczółam jakby chciał mi wyjść jakby skrzep z pochwy.. takie dziwne uczucie, po chwili zauważyłam że nie jest to skrzep tylko-jakby błona (w kształcie i wielkości piłki do ping ponga) wypełniona krwią (dość napięta). przestraszona zawołałam męża i pojechaliśmy na pogotowie gdzie położna wyciągnęła worek płodowy dość duży. Była dość zszokowana, nie mniej niż my i zawołała ginekologa który dokonał oględzin i wyjął jeszcze mały skrawek owej błony (wtedy zaczęło nieprzyjemnie pachnieć). Dodam tylko że przez te dziesięć dni miałam lekko podniesioną temperaturę i objawy jakby infekcji. Zakończyło się na podaniu mi antybiotyku który mam zażywać przez siedem dni. Pytanie moje jest takie: czy owa błona nie powinna być wyciągnięta razem np. z łożyskiem przed zamknięciem przecięcia cesarskiego?Czym grozi pozostawienie takiej błony? Dodam że cała akcja odbyła się poza granicami polski więc nikogo nie mam zamiaru skarżyć z otoczenia polskich chirurgów. proszę jedynie o szzerą odpowiedź, Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2012 Witaj! Standardem podczas cesarskiego cięcia, po wydobyciu dziecka jest wydobycie łożyska oraz błon płodowych. Pozostawienie resztek błon płodowych w macicy najprawdopodobniej doprowadziło do zakażenia. Trudno wyrokować o błędzie lekarza nie znając całej dokumentacji oraz dokładnego opisu obecnych dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi