Gość marta Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Moja babcia miała wycięty pęcherzyk żółciowy, w którym znajdował się guz. Otrzymaliśmy wyniki badania biopsyjnego, takie jest rozpoznanie patomorfologiczne: pęcherzyk żółciowy rozcięty dł. 9cm śr. 2cm, błona śluz. zniszczona* w trzonie egzofityczny, brodawkowaty guz 2,5 x 1,5x 1 cm. szyjka + dno - Sine focis carcinomatisg guz - adenocarcinoma G-2 membranae muscularis infiltran. nie wiem co to oznacza. Proszę o diagnozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medicus Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2012 Witaj! szyjka + dno pęcherzyka - bez ognisk raka guz - gruczolakorak o średnio zróżnicowanych komórkach naciekający błonę mięśniową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marta Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dziekuję za pomoc ale proszę o jakąś diagnozę. Co babcię czeka? Rak został wycięty? Moga byc jakieś przerzuty? Nie wiem co dalej robić, gdzie się skierować. Dadam że miała robioną laparoskopię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi