Gość Olgierd Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jestem po operacji przepukliny pachwinowej, , prostej i skośnej metodą Liechtensteinu. W wpisie lekarz prowadzący napisał, aby unikać wysiłku fizycznego przez 6 miesięcy. Z czego może wynikać tak długi okres i czy rozpoczęcie treningów na siłowni od 4 tygodnia po operacji z wyłączeniem nadmiernego obciążenia tłoczni brzusznej będzie wystarczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Katarzyna Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Ja też miałam operację na przepuklinępachwinową skośną i też dostałam tak długi okres czasu rekowalescencji.Moim zdaniem jest to typowy okres jak w naszym organiźmie wszystko wraca do normy po operacji.ja zaczełam szybciej dźwigać (do 5 kg)i ćwiczyć na w-f i mam teraz problemy z blizną i miejscem operowanym ale każdy reaguje różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi