Gość Michał Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam. Jakiś czas temu nabawiłem się przepukliny pachwinowej. Jako że pracuję fizycznie, to wybrałem się do chirurga bo bóle zaczęły się nasilać. Pan doktor jednak powiedział że tzw. 2 godzinny zabieg wszczepiania siatki w klinice nie jest już refundowany przez NFZ i kosztuje 3,5 tys. zł. Niestety, jest to kwota dla mnie nieosiągalna. W okolicznych szpitalach terminy operacji przepukliny najbliższe zaczynają się na lipcu/sierpniu, a ja jako pracownik fizyczny nie mogę czekać do tego czasu. Czy tak jest naprawdę? Szukam cały dzień informacji na ten temat i nic znaleźć nie jestem w stanie. Jeżeli nie, to czy ktoś wie, gdzie na śląsku w okolicach Bytomia i Tarnowskich Gór można się dostać na taki refundowany zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Małgorzata Koszur Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Operacja przepukliny pachwinowej z wszczepem jest świadczeniem gwarantowanym finansowanym przez NFZ* metoda wszczepienia siatki polipropylenowej, tzw. metoda Lichtensteina, pozwala znacznie zmniejszyć ból pooperacyjny, czas rekonwalescencji i częstość nawrotów przepukliny. Druga metoda, bez wszczepu, z wykorzystaniem własnych tkanek powłok brzusznych, to metoda Bassiniego lub Shouldice. Jej wadą jest większe poczucie bólu po zabiegu, dłuższa rekonwalescencja i częstsze występowanie nawrotów przepukliny. W Bytomiu są trzy oddziały chirurgii ogólnej (Szpital Specjalistyczny Nr 1 W Bytomiu, Żeromskiego 7, tel. 32 281 92 03* Szpital Specjalistyczny Nr 2 W Bytomiu, Batorego 15, tel. 032 786 15 13* SPZOZ Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 4, Aleja Legionów 10, tel. 32 281 02 71 w. 4210* w Tarnowskich Górach –* jeden (NZOZ Szpital Im. Dr.B.Hagera, Pyskowicka 47-51, tel. 32 285 42 73). W razie pytań lub kłopotów proszę się zwrócić do swojego oddziału NFZ. Pozdrawiam Małgorzata Koszur Rzeczniczka prasowa Zachodniopomorskiego Oddziału NFZ w Szczecinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anna Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Mój mąż trafił do doktora Sandelewskiego w Katowicach w przychodni Mek Med i niemal od ręki był operowany w Klinice Polis w katowicach W klinice jednego dnia miał wszytą siatkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anna Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 wszystko w ramach nfz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bardulo Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 W moim przypadku czekałem tylko 3,5 miesiąca.Jest to długo czy krótko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi