Gość Grzegorz26 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 Witam Choruję na choroby zapalne żołądka i jelit (wrzody, crohn). Jestem dodatkowo na diecie bezglutenowej. Pech chciał że w mące którą ostatnio kupiłem są jakby rozdrobnione kawałki kamienia, dosyć ostre, nie da się tego rozgnieść jak próbowałem palcami to się skaleczyłem. Z tej mąki zostało zrobione ciasto, które zjadłem, po około 2 godzinach od zjedzenia zaczęło mnie boleć jakby coś cięło jelita jakimś nożem. Ten ból się przesuwał i jakby cięcie było dalej. Teraz mnie cały brzuch boli. Nie wiedziałem skąd ten ból zacząłem rozdrabniać ciasto palcami i poczułem ostre kawałki, potem drogą dedukcji doszedłem do mąki, przesitkowałem ją i znalazłem te ostre kawałki *czegoś*. Boję się że to *coś* się powbija do śluzówki jelit, zrobią się ranki potem owrzodzenia :( i dopiero* się zrobi stan zapalny. Akurat jest remisja. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mat Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 p. pokarmowy nie jest aż tak delikatny, z uwagi na te choroby radziłbym pić teraz przez 2 dni więcej płynów - litr na dzień więcej niż wcześniej, aby mieć pewność, że kał nie zbryli się i nie utrzyma tych drobin na obwodzie, co będzie skutecznie drażniło śluzówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi