Skocz do zawartości
eChirurgia.pl
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość BOLIGRZEŚ

Bóle przewlekłe brzucha i powiększone węzły chłonne

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BOLIGRZEŚ
Witam! Od dłuższego czasu miałem (bo trochę mniej) bóle brzucha po prawej stronie. Można powiedzieć że były to bóle przewlekłe! Trochę kuło, miałem wzdęcia i inne nieprzyjemne obiawy, które sprawiały że czułem dyskomfort. Obecnie czuje źle, bolą mnie mięśnie i stawy, jestem blady i ciągle zmęczony. Schudłem. Na ciele, pod skórą wyczuwam powiększone węzły chłonne (pod pachami,za uchem,na nadgarstkach,na szyi), trochę boli mnie gardło. Miejscami drżą mi miesnie. Bolą mnie. Byłem u kilku lekarzy ale z marnym skutkiem bo wysyłali mnie na różne badania, które do tej pory nie dały jednoznacznej diagnozy. Wczoraj zrobiłem kolejne badania krwi i wyszły: Z zakresu hematologii- MCV 77,6 fL zak. wart. ref. 80,0-99,0* MCHC 37,2 g/dl zak. wart. ref. 32,0-37,0* MPV 7,6 fL zak. wart. ref. 8,0-13,0. Rozmaz mikroskopowy bez odchyleń od normy. W badaniu USG stwierdzono tylko drobne złogi w obu nerkach.Mam też często nieco podwyższoną temperaturę (ok 37stopni) Ogólnie raz czuję się lepiej a raz gorzej. Właściwie to mogę powiedzieć że jestem osobą *chorowitą* i jak nie brzuch, to boli mnie głowa, jak nie głowa to gardło itd. Ale tak źle jak obecnie (poza zapaleniem zatok które kiedyś miałem) nie czułem się nigdy!!!!!!!!!! Co mi może dolegać?????????????????????????????????/ Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość haemophilus
Wyniki morfologii należy pokazać lekarzowi. Nie wiem jak wyglądały poprzednie i czy przyjmujesz jakieś leki. Skoro tylu lekarzy nie potrafiło postawić właściwego rozpoznania, tym bardziej nie jest to możliwe przez internet.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Chicco
ja proponuje badania na helikobakter pyroli, miałem podobne objawy ale w przeciwieństwie do Ciebie miałem wilczy apetyt i tyłem. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość kristobal
powiedz lekarzowi niech ci zapisze contix na rezepte on jest, moze to faktycznie helicobacter. powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość magda
albo sprawdź, czy nie masz pasożytów . Koniecznie !!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość max
na helicobatrer muszą być 3 antybiotykiiiii Inaczej on wróci i się można zarazić od kazdego i kazdy domownik tam samo musi być przepadany wymazemmm mi dopieor wyszło na wymazieee

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość karolina
Mogą to być objawy alergii ja mam podobne problemy od 20 lat, zdiagnozowana przewlekła choroba wrzodowa dwunastnicy refluks,astma i alergie z którymi nie potrafią poradzić lekarze. Diagnoza brzmi ,TAK PANI MA

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolinka
Popieram Karolinę. Odpowiedź *lekarzy* MADE IN POLAND

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Komentujesz jako gość. Jeśli posiadasz konto, zaloguj się.
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×