Gość Asia Opublikowano 10 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2012 Chciałam się dowiedzieć od osób ,które mają pojecie i mogą poradzić Sprawa wygląda następująco: Kobieta trafiła do szpitala wycinali jej guzki z jelita, lekarze po operacji byli bardzo zadowoleni ze zdrowia stanu pacjenta, rodzina zastanawiała się kiedy wypiszą już kobietę ze szpitala. Rany zaczęły się rozchodzić i szwy zaczęły pękać , zabrali kobietę nagle na drugą operacje czyszczenia ran. Lekarze twierdzą ,że kobieta była starsza, otyła( w nie dużym stopniu) i dlatego nastąpiły takie komplikacje pooperacyjne, co wydaje mi się podejrzane i tu chciała bym poznać opinie czy mógł to być błąd lekarza bądź pielęgniarek ,które jak lekarz nawet stwierdził * naucz się zakładać opatrunki i wróć tutaj* Do tego wszystkiego wystąpiła arytmia , kobieta leży w śpiączce farmakologicznej . Wkradła się do tego wszystkiego sepsa. Czy kobieta ma jeszcze jakieś szanse?? I czy mógł to być błąd lekarza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Medyk Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 To nie jest błąd lekarza! Zakażenia ran występują przez różne rzeczy takie jak nieprawdilowa dezynfekcja tych ran itd. Zdarza sie czasami, że nikt nie jest winny tylko, że nieszczęsliwie bakteria dostaje się do rany i dziękuję. Idealny przypadek. Jeśli chodzi o rokowania to są różne zależy jak jest stopień zaawansowanie sepsy czy dochodzi do wstrzasu septycznego. Jesli dojdzie do niewydolności wielonarządowej to niestety, ale nikłe szanse na uratowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość *( Opublikowano 10 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Jeśli nieprawidłowa dezynfekcja rany - to kogo wina ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Magda Opublikowano 17 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2018 Jeśli źle i niesterylnie wykonali dezynfekcję rany, to czyja wina? A jeżeli bakteriami zaraziła się na sali operacyjnej podczas operacji, to czyja wina? A jeśli ktoś źle umył ręce, to czyja wina? Mój ojciec ma w tej chwili sepsę pooperacyjną i szukam instytucji, do której mogę ten fakt zgłosić, żeby przeprowadzili kontrolę, czy czasem nie występuje w tym szpitalu zbyt często sepsa. Pewnie pójdę do Sanepidu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi