Gość Jarek Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Witam. Znalazłem zdanie w którym autor twierdzi, że zabarwienie moczu na czerwono po wypiciu soku z buraków świadczy o złym stanie jelita grubego. Zapytałem wszystkich w rodzinie i wszystkich znajomych - o dziwo wszystkim się mocz barwi na czerwono po wypiciu soku z buraków. Czy to świadczy, że wszyscy są chorzy?? Pozdrawiam Jarek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Od niepamiętnych czasów zawsze oddaję mocz w kolorze ciemnoczerwonej po zjedzeniu buraków czy wypiciu soku z nich. Myślę że nie ma powodu do niepokoju pozdrawiam : Krzysztof Jastrzębie Zdrój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mario Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Pytałem się dobrego lekarza na temat moczu po burakach . Powiedział , że jeśli ma barwę bladoróżową to jest to normalne , natomiast gdy mocz jest koloru ciemnoczerwonego , wątroba nie funkcjonuje prawidłowo... Ja w to wierze gdyż sam się przekonałem .. Przeszedłem z niezdrowej diety (fajki , alkohol , zero ruchu ) na diete zawierającą duża ilość świeżych soków i siłowni . Wynik tak jak mi wspomniał Dr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi