Gość Małgorzata Opublikowano 29 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2012 Witam . W lipcu 2011 zachorowalam na Zespół Guillain -Barre. Przeszłam szereg badań. Doszukiwano się u mnie sarkoidozy- nie stwierdzono. Stwierdzono za to GBS, zastosowano palazmaferezę (x2). W listopadzie 2011 wyszłam ze szpitala, kontynuuję rehabilitację.Mam 53 lata. Obecne lekarz zleca mi szereg badań, w tym TK, rezonanse, w celu ustalenia przyczyny. Proszę uprzejmie o interpretację TK klatki piersiowej wykonanej techniką spiralną (kontrast Ultravist 370) Wnioski: Droben pasmowate zagęszczenia włókniste pozapalne układające się podoopłucnowo wzdłuż tylnej ściany klatki piersiowej obustronnie- nakładanie się zmian pozapalnych i grawitacyjnych. Rozsiane pasmowate zagęszczenia włókniste obustronne w miąższu płuc (zwłaszcza w częściach nadprzeponowych). Guzkowate zgrubienie w szczycie szczeliny skośnej płuca lewego. Podejrzenie resztkowego skupiska tkanki grasicy w śródpiersiu przednio-górnym. Guzowate powiększenie nadnercza lewego- przerost gruczołowy ?(do odrębnej diagnostyki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ELA Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 zrobiłam CT klatki piersiowej i otrzymałam wynik :drobny guzek podopłucnowy w szczycie segmentu 10 płuca lewego .czy to jest rak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi