Gość sue Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Witam. Mam lat 30. Mój mąż znalazł mały guzek w mojej prawej piersi. Jest on wielkości połówki ziarenka grochu, twardy, nie przesuwający się. Gdy na niego się natknął zatrzymał palec i wskazał mi go . Ale teraz mam problem z znalezieniem go. Byłam u lekarza pierwszego kontaktu ten również nic nie wyczuł ale skierował mnie do kliniki na konsultacje ze specjalistą. Moja prababcia zmarła na raka piersi, u mojej cioci (siostra mojej babci) również wykryto zmiany nowotworowe w piersi. Nie wiem czy jechać na tą konsultacje, niechce wyjść na panikarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anka ot tak Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 koniecznie idz do lekarza i zrób usg piersi guzek mogl sie zmniejszyc albo wchlonac glebiej i go nie czujesz jesli w Twojej rodzinie pojawialy sie guzki czy wlokniaki piersi koniecznie musisz isc sie zbadac!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość H. Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Powinnaś jechać na tę konsultację,bo jak sama widzisz możesz być obciążona genetycznie-takie jest moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość :) Opublikowano 23 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2012 Weź daj spokój! Jaka panikara?! Kobieto, nawet gdybyś nie wyczuła tego guza (lub Twój mąż), powinnaś badać się profilaktycznie, jak każda kobieta, a tym bardziej, jeśli miałaś nowotwór piersi w rodzinie! Nie wyjdziesz na żadną panikarę. Możesz wyjść jedynie na głupią, jeśli tego nie zrobisz albo będzie za późno kiedyś. I nie przejmuj się lekarzami. Szukaj odpowiedniego człowieka z wiedzą i empatią, a nie oszołoma, który bagatelizuje wszystko. Do lekarza! Pozdrawiam i życzę pomyślnej diagnozy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi